Skip to content

Irländaren vann med 0,6 sekunders marginal

William Creighton/Liam Regan podium Rally Sweden 2023

Fia Junior Champion JWRC inledde sin säsong 2023 i samband med årets Rally Sweden. Det blev en sekundstrid redan från början mellan 25 årige Irländaren William Creighton och 27 årige fransmannen Laurent Pellier . Vid målgång på söndagen kunde Creighton utses som segrare med 0,6 sekundersmarginal efter 18 sträckor. Vinst marginalen är den minsta i JWRC historia. De båda förarna vann tillsammans 15 av de arton sträckorna av Svenska VM Rallyt , det var bara Gregoire Munster som utmanande de både och tog tre sträcksegrar men var över två minuter efter Creighton och Pellier .

Creighton med kartläsaren Regan Liam förberedde sig på snö innan VM rallyt i SM deltävlingen Lima Rallyt helgen innan där man blev tvåa i Nationella 4 WD klassen och 10:a totalt.

Årets JWRC innehåller 5 deltävlingar där Svenska rallyt var först ut nästa blir Rally Croatia 20-23 april följt av Rally Italia Sardegna 1-4 Juni , Rally Estonia 20-23 July och med final i Acropolisrallyt 7-10 September