Skip to content

Däcken avgörande inför avslutning

WRC 2023

Ott Tänak leder Rally Sweden inför de två sista sträckorna av årets rally med 11,6 sekunder före Craig Breen . Thierry Neuville och Kalle Rovanperä har sekundstrid om tredje platsen skiljer 1,1 sekunder inför Västervik sträckan 26,48 km och Power Stage sträckan. Västerviksträckan har redan körts en gång i morse och då var det fruset underlag men nu är situationen annorlunda med mjukt underlag och mer spårigt så däcken kommer att ha stor betydelse . En del förare hade använda däck på morgonen medan andra helt nya däck . I WRC2 som Oliver Solberg leder med dryga 40 sekunder före Ole Christian Veiby . På morgonens runda av Västervik hade Oliver använda däck medan Veiby hade nya däck och kunde plocka in 5,9 sekunder på Solberg. I WRC3 är finländaren Roope Korhonen 46,2 sekunder före Laurent Pellier som är i JWRC topp.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter