Skip to content

Ott Tänak knaprar in

Craig Breen Hyundai startade morgondagens etapp av Rally Sweden med en ledning med 4,7 sekunder till M-Sports Ott Tänak .Tänak som bara vunnit en sträcka hittills knaprar in på Breen och inför eftermiddagens 4 sträckor skiljer det bara 3 sekunder mellan de båda . Esapekka Lappi som gör sitt andra rally för Hyundai är på en tredje plats, 17 sekunder efter teamkamraten i Hyundai. Bäste Toyota förare hittills Kalle Rovanperä på en fjärde plats 27,5 sekunder efter. 11 sträckor har körts av Svenska Rallyt som ser ut att bli det jämnaste på många år, det skiljer bara 33,6 sekunder mellan Breen och Thierry Neuville på en sjätte plats. Eftermiddagens etapp innehåller rallyts längsta, Floda 28,25 km som körs andra gången i eftermiddag där Breen var snabbast på förmiddagen 0,8 före Kalle Rovanperä.

I WRC2 leder Oliver Solberg med 33 sekunder före Ole Christian Veiby som kunde överta andra platsen efter att Sami Pajari som utmanade Solberg om första platsen ,fick stopp på SS10 och tappade dryga halvminuten. Oliver Solberg som inte riktigt är nöjd med bilens inställningar , det är för mycket understyrning säger Oliver inför dagens service.

I JWRC är Irländaren William Creighton, som är på väg mot sin första seger i karriären, leder 37,6 sekunder före Laurent Pellier.

Dela

Läs mer

Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter