Skip to content

Ott Tänak knaprar in

Craig Breen Hyundai startade morgondagens etapp av Rally Sweden med en ledning med 4,7 sekunder till M-Sports Ott Tänak .Tänak som bara vunnit en sträcka hittills knaprar in på Breen och inför eftermiddagens 4 sträckor skiljer det bara 3 sekunder mellan de båda . Esapekka Lappi som gör sitt andra rally för Hyundai är på en tredje plats, 17 sekunder efter teamkamraten i Hyundai. Bäste Toyota förare hittills Kalle Rovanperä på en fjärde plats 27,5 sekunder efter. 11 sträckor har körts av Svenska Rallyt som ser ut att bli det jämnaste på många år, det skiljer bara 33,6 sekunder mellan Breen och Thierry Neuville på en sjätte plats. Eftermiddagens etapp innehåller rallyts längsta, Floda 28,25 km som körs andra gången i eftermiddag där Breen var snabbast på förmiddagen 0,8 före Kalle Rovanperä.

I WRC2 leder Oliver Solberg med 33 sekunder före Ole Christian Veiby som kunde överta andra platsen efter att Sami Pajari som utmanade Solberg om första platsen ,fick stopp på SS10 och tappade dryga halvminuten. Oliver Solberg som inte riktigt är nöjd med bilens inställningar , det är för mycket understyrning säger Oliver inför dagens service.

I JWRC är Irländaren William Creighton, som är på väg mot sin första seger i karriären, leder 37,6 sekunder före Laurent Pellier.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter