Skip to content

Ott Tänak i ledningen

WRC 2023

Ott Tänak som gör sin andra start i M-Sports Ford Puma Rally1 har tagit hand om ledningen i Svenska VM rallyt efter fyra körda sträckor trots ingen vunnen sträcka. Kalle Rovanperä vann gårdagens superspecial men tappade 12 sekunder på dagens första sträcka Brattby 1 10,76 km som vanns av Craig Breen och Ott Tänak med sin andra plats på Brattby sträckan kunde överta ledningen 1,3 sekunder före Breen . Rovanperä tog hem sträcka 3 Sarsjöliden 1 sekunder före Lappi där Tänak tappade 2,2 sekunder . Takamoto Katsuta tog hem SS4 Botsmark 25,81 km 0,3 sekunder före Rovanperä och Tänak 0,5 efter på den 25,81 km långa sträckan som var sista sträckan före dagens service. Estländaren är inför eftermiddagens sträckor 2,1 före Craig Breen som är tillbaka i Hyundai efter ett år i M-sport. Esapekka Lappi som lämnat Toyota inför den här säsongen för att köra full säsong för Hyundai, är på en tredje palts 4,1 sekunder efter Tänak. Bästa Toyota förare Kalle Rovanperä 4,7 sekunder efter. Precis som i WRC2 klassen är det tufft mellan de 5 första skiljer bara 7,1 sekunder inför eftermiddagen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter