Skip to content

Oliver Solberg tror på snabbt rally

Oliver Solberg som i helgens Svenska rally för första gången kör för VM poäng i WRC2 klassen , är lite osäker på hur Skoda Fabia RS:en är på snöunderlag , Det är allra första gången som bilen används i tävlingssammanhang på snö. Oliver som tycker han har fått för lite test på underlaget med bilen och är lite bekymrad för det snabba underlaget det kommer bli i helgen. Solberg som körde bilen för första gången i Monte Carlo där han satt en del sträcksegrar och har har stor press på sig att vinna klassen säger om favoritskapet
– Eftersom det är första snörallyt med den nya bilen är det lite osäkert , många har chansen och jag tror att Ole Christian Veiby kan överraska , vet hur fort han kan köra och eftersom jag haft en lika bil som han kör tidigare vet jag vad den går för.

Inför rallyt blev det stora diskussioner och hetsig debatt om Solbergs team kamrat i Toksport ryssen Nikolay Gryazin medverkan i rallyt eller inte. En debatt där Solbergs uttalande om att Nikolay är teamkamrat och han inte vill blanda sig i politik.
-” Jag menade bara att han är teamkamrat och jag vill inte ta en politisk ställning” säger Solberg i en kort kommentar

-”

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter