Skip to content

Oliver Solberg tror på snabbt rally

Oliver Solberg som i helgens Svenska rally för första gången kör för VM poäng i WRC2 klassen , är lite osäker på hur Skoda Fabia RS:en är på snöunderlag , Det är allra första gången som bilen används i tävlingssammanhang på snö. Oliver som tycker han har fått för lite test på underlaget med bilen och är lite bekymrad för det snabba underlaget det kommer bli i helgen. Solberg som körde bilen för första gången i Monte Carlo där han satt en del sträcksegrar och har har stor press på sig att vinna klassen säger om favoritskapet
– Eftersom det är första snörallyt med den nya bilen är det lite osäkert , många har chansen och jag tror att Ole Christian Veiby kan överraska , vet hur fort han kan köra och eftersom jag haft en lika bil som han kör tidigare vet jag vad den går för.

Inför rallyt blev det stora diskussioner och hetsig debatt om Solbergs team kamrat i Toksport ryssen Nikolay Gryazin medverkan i rallyt eller inte. En debatt där Solbergs uttalande om att Nikolay är teamkamrat och han inte vill blanda sig i politik.
-” Jag menade bara att han är teamkamrat och jag vill inte ta en politisk ställning” säger Solberg i en kort kommentar

-”

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter