Skip to content

Norskt i SM premiären

Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes idag (lördag) genom Ole-Christian Veiby med kartläsaren Torstein Eriksen i en Volkswagen Polo R5 . Veiby som genrepat i Lima inför nästa helgs VM deltävling i Umeå där man kommer till start i WRC2 klassen med samma Volkswagen Polo. Paret satte tempot redan på första sträckan då man var snabbast med 4,1 sekunder före P-G Andersson som fick problem på andra sträckan och tappade över fem minuter och var borta från tätstriden . Veiby och tog hem ytterligare tre sträcksegrar och kunde vinna SM premiären med 57,5 sekunder ,före imponerande tvåan Patrik Flodin som i år lämnat Volvo för att klättra upp i R5 klassen med en Volkswagen Polo för det nystartade teamet GK Door Team Sweden .Patrik som därmed tar ledningen i SM 2023 med sin andra plats . Trea blev Fredrik Åhlin som gör comeback i SM denna säsong . En annan förare som gör comeback efter 1 års vilande från rallystyrningar Dennis Rådström som blev fyra totalt.

SM premiären dalaskogarna var Lima MS första som lyckats med ett riktigt utmanande för många hela 42 förare fick bryta rallyt . Nästa traditionella SM deltävling är South Swedish Rally 18-20 maj med Älmhult som bas.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter