Skip to content

Ingen rallybåt till Svenska Rallyt

Simon Johansson VD för Simon Promotion

Det var i Juni förra året som Simon Johansson och hans bolag Simon promotion presenterade ett unikt koncept för Svenska Rallyt . En Rallybåt som skulle ta rallyfans från Stockholm till Svenska Rallyts huvudort Umeå 9-12 Februari 2023 . Projektet skulle ske i samarbete med Viking Line, Svenska Bilsportförbundet och Svenska Rallyt . När man presenterade nyheten i somras fanns redan bokningar från företag bokade som skulle förlägga sina kund o personalaktiviteter i samband med resan . Idékläckaren Simon Johansson såg stora fördelar med samarbetet, både för Rallybåten, Rally Sweden och Bilsportförbundet och sa i samband med offentliggörandet i somras
-” Vi kommer att kunna dra stor nytta av varandra i vår gemensamma strävan att utveckla Rally Sweden och bygga svensk rallysport starkare. För oss är Rallybåten ett långsiktigt projekt som förhoppningsvis ska bidra till att profilera Rally Sweden både i Sverige och internationellt, säger han. Anna Nordqvist Svenska Bilsports generalsekreterare och VD för Rally Sweden välkomnade samarbetet.
– Ett intressant och spännande projekt som inte bara bidrar till att synliggöra Rally Sweden och locka publik till tävlingen. Rallybåten samlar 1600 motorsport entusiaster i en unik och aldrig tidigare sedd satsning. Många utav dem är våra medlemmar, säger hon.

Men i måndags kom beskedet att man tvingades ställa in hela projektet. På Simon Promotion hemsida kunde man läsa :

”På grund av ett antal stora avbokningar de senaste veckorna har vi, måndagen den 30 januari, i samråd med Viking Line, beslutat att ställa in Rallybåten 2023. Samtliga resenärer kommer få hela summan för sin resa återbetald. Detta hanteras av Viking Line.Det här är en stor förlust för oss alla, inte minst för er som bokat er på Rallybåten och, precis som vi, såg fram emot en fantastisk resa tillsammans med likasinnade. Tack för ert stöd och all den entusiasm ni pumpat in i projektet. Vi vill också passa på och tacka Viking Line som trodde på idén och vågade hyra ut Viking Cinderella till ett helt nytt och unikt koncept. Tack även till våra samarbetspartners och alla andra som på ett eller annat sätt engagerat sig i Rallybåten och som delade vår dröm om att förverkliga resan. 
Rallybåten genom Simon Johansson.”


Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter