Skip to content

WRC2 fokus i Rally Sweden

Georg Linnamäe (EST) segrare i WRC 2 Junior 2022 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat antal deltagare och med förare som kört Rally 1bil. Rally Sweden nästa helg är inget undantag med 25 Rally 5 bilar. Samtliga i WRC2 där Skoda dominerar med 18 förare, Hyundai 4 Volkswagen 1 och Citroen 1. Förare från 11 olika länder, Finland dominerar med 5 förare följt av Sverige, Estland, Italien och Spanien med 3, Bolivia och Paraguay 2, Norge, Saud Arabien, Polen 1 och Nikolay Gryazin under neutral flagg. Blå Gula färgerna representeras av Oliver Solberg, ifjol Rally 1 förare för Hyundai, Jörgen Johansson och Svenska rallyt veteranen Joakim Roman . Förutom Solberg som kört Rally bil kommer även Teemu Suninen, tidigare M-sport förare nu i Hyundais Motorsport N Team , Jari Huttunen tidigare Hyundai kommer till start i en privat Skoda Fabia till Umeå. 2022 års Juniorvärldsmästare Robert Virves som har fått förtroendet i M-sport och Ford teamets WRC2 team.
Fem förare i WRC2 klassen har aldrig startat i Rally Sweden . Rakel Al-Rashed Saud Arabien, Fabrizio Arenga Italien, Daniel Alonso Spanien , Lucanio Cobbe Italien, Miguel Zaldivar Paraguay, Miguel Diaz Aboitiz Spanien.

Andreas Mikkelsen som ej kommer till start i år, vann klassen WRC2 open ifjol, Georg Linnamäe i WRC2 Junior och Michal Solowow segrade i WRC2 Master

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter