Skip to content

Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs

52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som kartläsare redan1991 som 20 åring , tillsammans med Ulf Tobiasson i Olof Trätäljarundan med en Volvo 142. Sedan dess har det blivit 186 starter tillsammans med ett antal olika förare såsom Eddie Hörbring, Thomas Schie med start både internationellt och national . Sedan 2008 har Göran lotsat Patrik Flodin med bland annat seger i VM rallyts dåvarande klass Wales Rally GB i en Subaru Impreza STi N14 sitt första åre tillsammans ,och det blivit ytterligare 4 segrar i VM, det senaste i RACC rallyt 2011. Från 2020 har det blivit mest tävlande i SM och Volvo i 2 WD nationella klassen . Till SM premiären 2023 i Lima som körs nu på lördag den 4 februari har paret klättrat i klasserna och kör en Volkswagen Polo R5 i Internationella 4WD .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter