Skip to content

Sebastien Ogier kan slå nytt rekord i Mexico

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier tog hem segern i Rally Monte Carlo och tog sin nionde seger i det franska rallyt och är den som vunnit flest gånger, en seger mer än Sebastien Loeb. Ogier kan slå ännu ett rekord när han kommer till start i Rally Mexico 16-19 Mars, som är tillbaka i kalendern efter två års frånvaro, där han kan ta sin sjätte även här en seger mer än Loeb . Första segern för Ogier i Mexico var 2013 som följdes av två raka för Volkswagen motorsport i en Polo R WRC , sedan dröjde det tre år innan fjärde segern kom 2018 för M-sport i en Ford Fiesta WRC, 2019 Citroen Total WRT i en Citroen C3 WRC, 2020 avbröts rallyt i förtid på grund av Corona Pandemin men Ogier korades som segrare i en Toyota Yaris WRC. Åttafaldige världsmästaren slutade som heltidsförare 2021 körde enstaka tävlingar 2022 ett koncept han vill fortsätta med i år. Han kommer ej till start i Svenska VM Rallyt 9-12 Februari . Förutom Monte Carlo och Mexico kommer fransmannen att köra ytterligare minst fem deltävlingar för Toyota Gazoo WRT under året. De deltävlingar som han avstår kommer Takamoto Katsuta att överta rollen och köra för märkes VM poäng.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter