Skip to content

Sebastien Ogier kan slå nytt rekord i Mexico

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier tog hem segern i Rally Monte Carlo och tog sin nionde seger i det franska rallyt och är den som vunnit flest gånger, en seger mer än Sebastien Loeb. Ogier kan slå ännu ett rekord när han kommer till start i Rally Mexico 16-19 Mars, som är tillbaka i kalendern efter två års frånvaro, där han kan ta sin sjätte även här en seger mer än Loeb . Första segern för Ogier i Mexico var 2013 som följdes av två raka för Volkswagen motorsport i en Polo R WRC , sedan dröjde det tre år innan fjärde segern kom 2018 för M-sport i en Ford Fiesta WRC, 2019 Citroen Total WRT i en Citroen C3 WRC, 2020 avbröts rallyt i förtid på grund av Corona Pandemin men Ogier korades som segrare i en Toyota Yaris WRC. Åttafaldige världsmästaren slutade som heltidsförare 2021 körde enstaka tävlingar 2022 ett koncept han vill fortsätta med i år. Han kommer ej till start i Svenska VM Rallyt 9-12 Februari . Förutom Monte Carlo och Mexico kommer fransmannen att köra ytterligare minst fem deltävlingar för Toyota Gazoo WRT under året. De deltävlingar som han avstår kommer Takamoto Katsuta att överta rollen och köra för märkes VM poäng.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter