Skip to content

Genade med all fyra hjulen kostade segern

Nikolay Gryazin (RAF) and Konstantin Aleksandrov (RAF) // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Nikolay Gryazin utsågs som segrare i Rally Monte Carlos WRC2 klass vid målgången , men en protest som lämnades in efter målgången från Yohan Rossel och PH Sport som ansåg att Nikolay Gryazin genade med alla fyra hjul i en kurva på SS 14 och var därmed utanför sträckan och att Gryazin brutit mot reglerna . Gryazin medgav att han varit utanför den tillåtna sträckan men hänvisade till att han hade punktering på främre höger och att det var svårt att kontrollera bilen. Men Rossels protest godkändes och Gryazin fick 5 sekunders tidstillägg . Beslutet om tidstillägget gjorde att Yohan Rossel blev segrare i Rally Monte Carlos WRC 2 klass 2023 0,5 sekunder före Gryazin. Beslutet möttes av kritik från flera att protesten från PH Sport lades in efter målgång i rallyt och inte direkt efter att den berörda sträckan SS14.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter