Skip to content

Toyota tagit samtliga sträcksegrar

Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) y // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Sebastien Ogier i Monte Carlo topp efter 10 körda sträckor 34,6 sekunder före teamkamraten Kalle Rovanperä. Toyotas tre förare för märkes VM har vunnit samtliga sträckor hittills . Ogier SS 1,2,3,4,5,7 och SS10. Kalle Rovanperä SS 8 o 9, Elfyn Evans SS6. Thierry Neuville Hyundai trea 41,7 efter Ogier. M-Sports Ott Tänak var med i toppen fram till SS10 då han fick problem med servo styrningen och tappade sin fjärde plats till Toyotas Elfyn Evans . Pierre-Louis Loubet M-Sports andre förare hade samma problem i går men problemen fortsatte idag för fransmannen som redan på dagens första sträcka körde in i vägräcke och skadade styrningen och fick bryta dagens etapp.

I WRC2 är Nikolay Gryazin i nya Skoda Fabia RS 37,1 före Yohan Rossel Citroen C3. För Oliver Solberg som kör i RC2 klassen här i Monte Carlo i sin nya Skoda Fabia RS fortsätter klättra i resultat efter sin punktering på torsdagens sista sträcka. Solberg och kartläsaren Elliot har hittills tagit fem sträckor och är på en femte plats i klassen inför eftermiddagens fyra sträckor.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter