Skip to content

Från 23:e plats till 7:e

Efter två körda sträckor på torsdagen med en punktering på andra sträckan som kostade två minuter startade Oliver Solberg och Elliot Edmondsson fredagsmorgonen på en 23 plats i RC2 klassen . Men efter en suverän upphämtning på dagens etapp med fem sträcksegrar av 6 möjliga i sin Skoda Fabia RS slutade dagen med en sjunde plats totalt i klassen för Oliver och Elliot. Oliver som gör sin första start i nya Skodan i samarbete med Toksport kör utanför WRC2 i Monte Carlo och WRC2 poäng . Nikolay Gryazin även han i nya Skodan för Toksport har dominerat WRC2 klassen och leder med 29,7 före Citroen föraren Yohan Rossel trea i klassen är Stephane Lefebvre

Som väntat har Sebastien Ogier tagit hand om ledningen i sitt hemmarally efter dagens 6 sträckor leder Ogier med 36,0 sekunder före team kollegan i Toyota Kalle Rovanperä, Kalle tog över andra platsen från Thierry Neuville på dagens fjärde sträcka och är inför morgondagen 1,9 efter Rovanperä. Ott Tänak som i år kör för M-Sport i Puma Rally 1 är på en imponerande fjärde plats 54,2 efter. Elfyn Evans var med i topp tre under förmiddagens sträckor men en punktering och tappade sekunder är nu på en femte plats 1,02,3 efter inför lördagen. Dani Sordo sexa och Takamoto Katsuta på sjunde plats . Esapekka Lappi som är tillbaka för full säsong med Hyundai i år för första gången är 1,57,7 efter på en åttondeplats. M-Sports Pierre Louis Loubet tappade servo styrningen på dagens fjärde sträcka men på ett imponerande sätt fullföljde fransmannen dagens etapp men är dryga 11 minuter efter.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter