Skip to content

Debut för nya Skoda Fabia RS Rally 2 i Monte

Till helgens WRC premiär i Monte Carlo är 40 ekipage anmälda i RC2 klassen varav 27 anmälda i WRC2 . Av dessa 27 dominerar Skoda med hela 22 stycken Skoda Fabia .7 av dessa är den helt nya Skoda Fabia RS Rally 2 som gör debut i WRC2 sammanhang i helgens Monte Carlo. Farmar teamet till det tjeckiska bilmärket Toksport WRT driver 2 av dessa i egen regi med förarna Nikolay Gryazin och Marco Bulacia samt Juniorvärldsmästaren från 2021 Sami Pajari. Oliver Solberg kommer tillstart i samarbete med det Tysk baserade Toksport i nya RS modellen. Förutom nämnda förare kommer vi även se Erik Cais, Mauro Miele och veteranen 60 årige Francios Delecour i nya modellen .

Övriga 15 Skoda förare till start i helgens Monte Carlo är Christopher Ingram Fabia Evo, Johannes Keferböck Fabia Evo, Lorenzo Bontempelli Fabia Evo, Silvano Patera Fabia Evo, Simone Nibole Fabia Evo, Filippo Marchino Fabia, Fabrizio Arengi Fabia Evo, Christian Nerli Fabia Evo, Matteo Gamba Fabia Evo, Yanis Desangles Fabia, Jean Charles Albertini Fabia Evo, Luc Pistachi Fabia Evo, Romian Haut-Labourdette Fabia, Bruno Riberi Fabia Evo och Zoltan Laszlo Fabia Evo .

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter