Skip to content

Suninen och Zaldivars WRC2 program klart

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det har ju varit klart sedan en tid att Finländaren Teemu Suninen/Mikko Markkula och Fabrizio Zaldivar/Marcelo der Ohannesian från Paraguay är kontrakterade 2023 för Hyundai Motorsport Motorsport N teamet i WRC2 klassen. Det blir 7 deltävlingar och båda två kommer köra samma program. Rally Sweden 9-12 februari Snö , Rally Croatia 20-23 April Asfalt , Rally de Portugal 11-14 Maj Grus , Rally Italia Sardegna 1-4 Juli Grus, Rally Estonia 20-23 Juli Grus, Rally Finland 3-6 Augusti Grus med avslut i Rally Chile 28 sptember-1 Oktober Grus.

28 årige Teemu Suninen som efter flera år i M-Sport teamet som förare i både WRC och WRC2 lämnade Ford teamet mitt under säsongen 2021 och gjorde sin första start för Hyundai i RACC rallyt 2021 och segrade i samma rally 2022 i WRC2 open classen totalt 7 segrar i WRC . Zaldivar körde i JWRC så sent som 2020 och gjorde debut med Hyundai i RACC rallyt 2022.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter