Skip to content

Suninen och Zaldivars WRC2 program klart

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det har ju varit klart sedan en tid att Finländaren Teemu Suninen/Mikko Markkula och Fabrizio Zaldivar/Marcelo der Ohannesian från Paraguay är kontrakterade 2023 för Hyundai Motorsport Motorsport N teamet i WRC2 klassen. Det blir 7 deltävlingar och båda två kommer köra samma program. Rally Sweden 9-12 februari Snö , Rally Croatia 20-23 April Asfalt , Rally de Portugal 11-14 Maj Grus , Rally Italia Sardegna 1-4 Juli Grus, Rally Estonia 20-23 Juli Grus, Rally Finland 3-6 Augusti Grus med avslut i Rally Chile 28 sptember-1 Oktober Grus.

28 årige Teemu Suninen som efter flera år i M-Sport teamet som förare i både WRC och WRC2 lämnade Ford teamet mitt under säsongen 2021 och gjorde sin första start för Hyundai i RACC rallyt 2021 och segrade i samma rally 2022 i WRC2 open classen totalt 7 segrar i WRC . Zaldivar körde i JWRC så sent som 2020 och gjorde debut med Hyundai i RACC rallyt 2022.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter