Skip to content

Bertelli i Toyotas fjärde Rally 1 bilen till Svenska Rallyt

Privatföraren Italienaren 34 årige Lorenzo Bertelli kommer till Svenska Rallyt 9-12 Februari i en Toyota Yaris Rally 1. Bertelli blir den första privatföraren som kommer till start i Toyota teamets fjärde bil. Toyota som inför årets säsong erbjuder plats i fjärde bilen då Takamoto Katsuta kommer att köra teamets tredje bil istället för Sebastien Ogier som kommer köra utvalda deltävlingar under året. Lorenzo Bertelli som sedan 2013 har kört Ford i samarbete med M-Sport totalt har det blivit 60 starter för Italienaren och den sjätte i Svenska VM Rallyt.

Takamoto Katsuta kommer till Svenska VM rallyt i Totoyta Gazoo Racing WRT tredje bil och är nominerad för märkes VM för första gången i karriären. I och med hans start i tredje bilen kommer inte Sebastien Ogier till start i Umeå och VM rallyt.


Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter