Skip to content

Bertelli i Toyotas fjärde Rally 1 bilen till Svenska Rallyt

Privatföraren Italienaren 34 årige Lorenzo Bertelli kommer till Svenska Rallyt 9-12 Februari i en Toyota Yaris Rally 1. Bertelli blir den första privatföraren som kommer till start i Toyota teamets fjärde bil. Toyota som inför årets säsong erbjuder plats i fjärde bilen då Takamoto Katsuta kommer att köra teamets tredje bil istället för Sebastien Ogier som kommer köra utvalda deltävlingar under året. Lorenzo Bertelli som sedan 2013 har kört Ford i samarbete med M-Sport totalt har det blivit 60 starter för Italienaren och den sjätte i Svenska VM Rallyt.

Takamoto Katsuta kommer till Svenska VM rallyt i Totoyta Gazoo Racing WRT tredje bil och är nominerad för märkes VM för första gången i karriären. I och med hans start i tredje bilen kommer inte Sebastien Ogier till start i Umeå och VM rallyt.


Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter