Skip to content

Renault presenterar sin sista sportbil

I samband med Tokyo Bilsalong den 13 Januari, presenteras Megane R.S Ultime . Ultime tar över efter Megane R.S. och Megane R.S. Trophy från och med våren 2023. Megane R.S. Ultime är den sista bilen i Megane R.S. serien som kommer tillverkas med Renault Sport-logotypen. I fortsättningen kommer Alpine representera Renault Groups sportbilsmodeller.

Denna Limited Edition-version baserad på Megane R.S. Trophy drivs av en 300 hk, 420 Nm 4-cylindrig turboladdad motor, med en EDC-växellåda och Torsen differential, som driver bilen från 0 till 100 km/h på bara 5,7 sekunder. Den är utrustad med Bridgestone Potenza S007 semi-slicks däck utvecklade för Megane R.S. Trophy R, tillsammans med Fuji Light 19-tumshjul och Brembo dubbelgjutna bromsar med röda bromsok. Framaxeln med oberoende pivot, sänkt Cup-chassi, hydrauliska kompressionsstopp och 4CONTROL – fyrhjulsstyrning .

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter