Skip to content

Renault presenterar sin sista sportbil

I samband med Tokyo Bilsalong den 13 Januari, presenteras Megane R.S Ultime . Ultime tar över efter Megane R.S. och Megane R.S. Trophy från och med våren 2023. Megane R.S. Ultime är den sista bilen i Megane R.S. serien som kommer tillverkas med Renault Sport-logotypen. I fortsättningen kommer Alpine representera Renault Groups sportbilsmodeller.

Denna Limited Edition-version baserad på Megane R.S. Trophy drivs av en 300 hk, 420 Nm 4-cylindrig turboladdad motor, med en EDC-växellåda och Torsen differential, som driver bilen från 0 till 100 km/h på bara 5,7 sekunder. Den är utrustad med Bridgestone Potenza S007 semi-slicks däck utvecklade för Megane R.S. Trophy R, tillsammans med Fuji Light 19-tumshjul och Brembo dubbelgjutna bromsar med röda bromsok. Framaxeln med oberoende pivot, sänkt Cup-chassi, hydrauliska kompressionsstopp och 4CONTROL – fyrhjulsstyrning .

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter