Skip to content

Ken Block död i snöskoterolycka

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Rally och Rallycross föraren Ken Block omkom på måndagseftermiddagen Amerikansk tid i en snöskoterolycka i Wasatch County i närheten av Salt Lake City . Enligt uppgifter fick Block snöskotern över sig och förklarades död på plats.

Ken Block började sin rally o rallycross karriär 2005 och har bland kört 25 WRC deltävlingar däribland i Svenska Rallyt 2011. Då för samma sponsor som Oliver Solberg Monster WRT och alltid i en Ford . Ken Block blev 55 år och lämnar efter sig fru och tre barn.

Oliver Solberg :
– Det var helt ofattbart trist att vakna upp till nyheten att Ken så tragiskt gått bort. Ken är en stor idol för mig och jag ser så mycket upp till det han gjort. Han var alltid så snäll och hjälpsam och det var alltid kul att vara med honom. Han var en av mina första sponsorer med DC Shoes och sen har vi haft Monster som gemensam sponsor i många år. Jag fick vara med och göra Gymkhana 10 med honom i Luleå 2018 och se allt arbete han la ner på sina filmer. Otroligt trist och jag tänker mycket på hans familj idag. 

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter