Skip to content

Ken Block död i snöskoterolycka

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Rally och Rallycross föraren Ken Block omkom på måndagseftermiddagen Amerikansk tid i en snöskoterolycka i Wasatch County i närheten av Salt Lake City . Enligt uppgifter fick Block snöskotern över sig och förklarades död på plats.

Ken Block började sin rally o rallycross karriär 2005 och har bland kört 25 WRC deltävlingar däribland i Svenska Rallyt 2011. Då för samma sponsor som Oliver Solberg Monster WRT och alltid i en Ford . Ken Block blev 55 år och lämnar efter sig fru och tre barn.

Oliver Solberg :
– Det var helt ofattbart trist att vakna upp till nyheten att Ken så tragiskt gått bort. Ken är en stor idol för mig och jag ser så mycket upp till det han gjort. Han var alltid så snäll och hjälpsam och det var alltid kul att vara med honom. Han var en av mina första sponsorer med DC Shoes och sen har vi haft Monster som gemensam sponsor i många år. Jag fick vara med och göra Gymkhana 10 med honom i Luleå 2018 och se allt arbete han la ner på sina filmer. Otroligt trist och jag tänker mycket på hans familj idag. 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter