Skip to content

Över 200 avtal skall skrivas under

Rally Sweden 2022 2022 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Floda, Västervik, Botsmark och Norrby är namnet på de fyra nya sträckorna i Svenska VM rallyt 9-12 Februari. Banchefen Roland ”Mikro” Åström är nöjd
”- Jag tycker vi fått ihop massor av sportsligt utmanande sträckor som jag tror kommer bli rejäla utmaningar på sina håll” säger Åström som har över 45 års motorsports erfarenhet som både ban och tävlingschef i många rallyn i Västerbotten.
Arbetet flyter på som beräknat i dialogen med ren- och skogsnäringen samt de privata markägarna. Det finns ett otroligt driv och engagemang  i Västerbotten för att skapa ett så bra VM-rally som bara möjligt 9-12 februari. Över 200 (!) avtal kommer skrivas under för att säkra VM-rallyts framfart.
-”FIA har som grundkrav att vi ska förnya och förändra rallyt med cirka 25 procents nya sträckor. Till årets tävling är vi uppe i över 40 procent nya sträckor, berättar “Mikro”.
I den ursprungliga planeringen hade arrangörerna ritat in tre nya sträckor. Det utökades till fyra sträckor när Kamsjön (SS 10/13) i sista stund ströks och ersattes med Floda istället. Sträckan är 28,25 kilometer med start vid Inneråträsk och målgång vid Innersjön.
-” En sportsligt minst lika bra sträcka som Kamsjön. Den är varierande och utmanande, konstaterar “Mikro” och fortsätter
”Vindelnsträckan vid Kulbäcksliden var för snabb under fjolåret där snittfarten var över 140 kilometer i timmen.  Övriga sträckor som utgick berodde på att vi inte lyckades få tillstånd av olika anledningar. De nya sträckorna är däremot riktigt varierande med lite olika nivåer. Botsmark vid Högalidens vindkraftspark kommer bli en riktigt bra rallysträcka med gott om bra publikplatser, säger “Mikro”.

Start och Mål som ifjol var i Centrala Umeå flyttas ut till Red Barn Arena i närheten av militärområdet som blir samlingsplatsen 2023 med mer plats och möjligheter för publiken.

Dela

Läs mer

Dubbla ledare inför morgondagen
Det kommer bli en rafflande andra dag av Rally Croatia....
0,1 differens inför de två sista sträckorna
Två sträckor återstår av Rally Croatias första dag. SS7 9,48...
Neuville i topp efter förmiddagens 4 sträckor
Rally Croatia fjärde deltävlingen i WRC, första på asfalt startade...
Ogier snabbast på Croatien shakedown
Fjärde deltävlingen av WRC Rally Croatia , startade idag med...
Oliver Solberg i tuff Portugisk WRC2 klass
Anmälningslistan till Vodafone Rally de Portugal (9-12 Maj) är hela...
Idag kom beslutet, inget WRC i Ireland 2025
Motorsport Ireland har idag meddelat att man inte kommer delta...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter