Skip to content

Ingen Gus o Jonas i Monte Carlo

Kartläsaren Jonas Andersson blir utan Rally 1 styrning i Monte Carlo med Gus Greensmith

Gus Greensmith som sedan 2019 varit förare i M-Sport teamet och från Rally Monza 2021 haft Jonas Andersson som kartläsare, står utan Rally 1 styrning inför nästa år. Det privata Ford Teamet har inför 2023 två förare klara i sin ”line up,” Ott Tänak och Pierre Louis Loubet som kommer köra alla 13 deltävlingar i Ford Puma Rally 1. Till inledningen i Rally Monte Carlo har M-Sport anmält tre Ford Puma och man har haft diskussioner med Sebastien Loeb som segrade i Monte Carlo i år med teamet . Men det står nu klart att Loeb inte kommer till start som prioriterar Dakar Rallyt, som startar i början av Januari. Teamet har därför beslutat att Jourdan Serderidis kommer att köra teamets tredje bil i fyra deltävlingar med start i Monte Carlo. Vilka övriga tre deltävlingar Serideridis kommer köra Puma Rally 1 är inte klart .

För Greensmith kan det bli aktuellt med en plats i Toyotas fjärde bil. När inte Sebastien Ogier kör tredje Yaris Rally 1 kommer Takamoto Katsuta överta bilen vilken gör att teamet är utan fjärde förare som enligt rykten kan bli aktuellt för Gus Greensmith och Jonas Andersson.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter