Skip to content

Esapekka första Hyundai test på snö (film)

Finländaren Esapekkas flytt från Toyota teamet till Hyundai teamet, var en av de största överraskningarna inför 2023. Lappi kommer att ta över teamets andra bil efter Ott Tänak, som lämnat teamet och kommer köra Ford Puma i M-Sport nästa år. Lappi har redan testat Hyundai i20 i både på asfalt Tyskland och strax före jul på snö och is i Finland . I det senaste testet modifierades Lappis något bland annat med en ny bakvinge. Lappi som är en av få förare som i stort sett kört i samtliga team, sedan 2018 fram till i år. Ford, Citroen, Toyota och nu Hyundai. Som ännu mer förberedelser kommer Finländaren köra en testdag i Januari också.
-”Jag skulle vilja säga att jag inte behöver mer tid, men så är det inte tyvärr, Monte Carlo är ett av de svåraste rallyna . Om du börjar med en ny bil och ett nytt team är det inte den bästa grunden för att ha en chans att vinna. Jag tror att jag behöver lite mer tid och ni kan inte begära för mycket av mig i de första rallyna” säger Esapekka Lappi och fortsätter”-Men självklart vill jag vara konkurrenskraftig . Jag ska jobba så hårt som möjligt. I många situationer kommer det definitivt att finnas överrakningar i hur bilen är på olika underlag. det kan man nog inte simulera på en testdag” avslutar Lappi . Som kommer att köra samtliga 13 deltävlingar 2023 i Hyundai i20


Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter