Skip to content

Jonas Kruse i nytt Team 2023

Efter en tuff höst med en tumör i näsan och behandling av den samt brytning med Team Nybe, aviserar Jonas Kruse sin återkomst i rallysporten på elitnivå. Säsongen 2023 kommer han inte bara kommentera bilsport åt SVT Sport, utan även köra en VW Polo i den fyrhjulsdrivna värstingklassen R5 i Rally-SM för nybildade GK Door Team Sweden. Siktet är ställt högt för Jonas vidkommande i nationalsporten rally nu när det är klart med en full SM-säsong för ett nytt team.

”Jag är snart fit for fight både fysiskt och psykiskt, dessutom är jag åksugen, riktigt motiverad med det nya teamet och upplägget i en konkurrenskraftig bil”, förklarar den 56-årige värmlänningen som tog sin senaste mästerskapstriumf 2002 när han körde hem norska mästerskapet i stora grupp N. Sista säsongen som han officiellt tävlade på elitnivå.

Sedan dess har det blivit ett antal inhopp, gästspel, under åren fram tills i fjol då han dök upp i Rally-SM i en Skoda i R5-klassen. Tanken var en full säsong med siktet inställt på åtminstone att vara topp-fem.

”Jag hängde med bra, låg totaltvåa i South Swedish Rally efter första etappen och kom sexa. Medan i Rally Arvika blev det en sjundeplats. Men så kom problemen med näsan, vi var inte heller överens inom teamet. Plötsligt rann allt ut i sanden, egentligen utan att jag vet varför”, berättar Jonas.

Med Jonas Kruse som offentliggjord, och sedan tidigare Kristoffer ”Chribbe” Haglund, Tim Liljegren, Patrik Hallberg, Micael Jakobsson och Christer Hedlund, är sex av sju förare i line-up för hårdsatsande GK Door Team Sweden tillkännagivna.

Kruse kommer, precis som i år, att tävla i klassiska Rally-SM med säsongspremiär i Lima 4 februari. Han delar bilen och kartläsaren, småländskan Nellie Karlsson, men sörmlänningen Micael Jakobsson som satsar på Sprint-SM.

”Det riktigt roliga med teamet är satsningen på junioren Patrik Hallberg som tar steget från crosskart till rally. Han är en ”coming man” som redan uppmärksammats i större sammanhang av det internationella bilsportförbundet FIA”, tillägger Jonas Kruse.

Precis som Kruse kommer Patrik Hallberg köra hela Rally-SM för GK Door Team Sweden.

Inom kort kommer teamet att presentera sin sjunde och sista förare säsongen 2023.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter