Skip to content

Det blir WRC2 med Toksport för Oliver

Oliver Solberg testade nya Skodan med Toksport i Frankrike tidigare i veckan Photo:José Arellano

Nu är 2023 års satsning för tidigare Hyundai föraren Oliver Solberg klar. Det blir en satsning i WRC2 tillsammans med Skodas ”farmarteam” Toksport i den helt nya Skoda Fabia RS Rally 2 . Till Rally Monte Carlo kommer Oliver till start utanför mästerskapet. Första start i mästerskapet sker i Rally Sweden 9-12 Februari . 21 årige Oliver Solberg är nöjd och säger till WRC.com

– ”Jag är verkligen exalterad inför nästa säsong. Att arbeta med Toksport är ett bra sätt att fortsätta vår resa. Alla vet hur konkurrenskraftig WRC2 är och det är fantastiskt att vara där och slåss med så många fantastiska förare och bilar.

”Nya Fabia RS Rally2 är bilen alla har pratat om. Jag testade den för första gången i Frankrike tidigare i veckan och blev riktigt imponerad. Jag kunde genast känna mig bekväm med bilen och säker på feedbacken. Jag är också riktigt nöjd med Toksport. Serkan [Duru, teamchef] och resten av killarna är så professionella – det är samma sak som att arbeta med ett fabriksteam. Ingenting var ett problem för dem; att tävla med dem 2023 kommer att bli fantastiskt.”

Solberg såg fram emot Rallye Monte-Carlo och sa: ”Monte är alltid en stor, stor utmaning. Du vet aldrig vad du kommer att få med vädret och egentligen kan allt hända på detta evenemang. Jag kommer att använda det här rallyt för att förstå mer om bilen och teamet, men för mig kommer poängen att räknas från nästa omgång i Sverige. Det nya äventyret är redo att börja, och jag är bara exalterad över att komma igång!” avslutar Oliver


Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter