Skip to content

Det blir WRC2 med Toksport för Oliver

Oliver Solberg testade nya Skodan med Toksport i Frankrike tidigare i veckan Photo:José Arellano

Nu är 2023 års satsning för tidigare Hyundai föraren Oliver Solberg klar. Det blir en satsning i WRC2 tillsammans med Skodas ”farmarteam” Toksport i den helt nya Skoda Fabia RS Rally 2 . Till Rally Monte Carlo kommer Oliver till start utanför mästerskapet. Första start i mästerskapet sker i Rally Sweden 9-12 Februari . 21 årige Oliver Solberg är nöjd och säger till WRC.com

– ”Jag är verkligen exalterad inför nästa säsong. Att arbeta med Toksport är ett bra sätt att fortsätta vår resa. Alla vet hur konkurrenskraftig WRC2 är och det är fantastiskt att vara där och slåss med så många fantastiska förare och bilar.

”Nya Fabia RS Rally2 är bilen alla har pratat om. Jag testade den för första gången i Frankrike tidigare i veckan och blev riktigt imponerad. Jag kunde genast känna mig bekväm med bilen och säker på feedbacken. Jag är också riktigt nöjd med Toksport. Serkan [Duru, teamchef] och resten av killarna är så professionella – det är samma sak som att arbeta med ett fabriksteam. Ingenting var ett problem för dem; att tävla med dem 2023 kommer att bli fantastiskt.”

Solberg såg fram emot Rallye Monte-Carlo och sa: ”Monte är alltid en stor, stor utmaning. Du vet aldrig vad du kommer att få med vädret och egentligen kan allt hända på detta evenemang. Jag kommer att använda det här rallyt för att förstå mer om bilen och teamet, men för mig kommer poängen att räknas från nästa omgång i Sverige. Det nya äventyret är redo att börja, och jag är bara exalterad över att komma igång!” avslutar Oliver


Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter