Skip to content

Ott Tänak tillbaka där han började

- PHOTO : @World

Igår offentliggjorde M-Sport att man tecknat ett års kontrakt med 2019 års Världsmästare Estländaren Ott Tänak. Ott började sin karriär i Ford och M-sport 2011 och tog sin första seger i WRC med Ford 2017 i Rally Italia Sardegna följt av ADAC Rally Deutschland samma år. Innan han övergick till Toyota 2018 året därpå blev det sju WRC segrar och Tänak blev den första Världsmästaren från Estland . Samarbetet med Toyota avslutades 2019 och året därpå blev det Hyundai för Tänak och kartläsaren Martin Järveoja som varit med sen 2011. 2022 blev ett jobbigt år för Ott Tänak med både interna strider inom Hyundai teamet men även personliga bekymmer som slutade med att Ott Tänak meddelade att han lämnar det Koreanska Hyundai teamet 2022 ett år före kontraktets utgång. Frågan som uppstod när han meddelade att han lämnade Hyundai, skulle han ta ett sabbatsår eller skulle det bli Toyota eller M-sport? det blev alltså i teamet där allt började, det privata Ford Teamet M-sport som förste förare och skall köra samtliga 13 deltävlingar under 2023. Detta tillsammans med sin ständiga följeslagare Martin Järveoja i högerstolen.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter