Skip to content

Ott Tänak tillbaka där han började

- PHOTO : @World

Igår offentliggjorde M-Sport att man tecknat ett års kontrakt med 2019 års Världsmästare Estländaren Ott Tänak. Ott började sin karriär i Ford och M-sport 2011 och tog sin första seger i WRC med Ford 2017 i Rally Italia Sardegna följt av ADAC Rally Deutschland samma år. Innan han övergick till Toyota 2018 året därpå blev det sju WRC segrar och Tänak blev den första Världsmästaren från Estland . Samarbetet med Toyota avslutades 2019 och året därpå blev det Hyundai för Tänak och kartläsaren Martin Järveoja som varit med sen 2011. 2022 blev ett jobbigt år för Ott Tänak med både interna strider inom Hyundai teamet men även personliga bekymmer som slutade med att Ott Tänak meddelade att han lämnar det Koreanska Hyundai teamet 2022 ett år före kontraktets utgång. Frågan som uppstod när han meddelade att han lämnade Hyundai, skulle han ta ett sabbatsår eller skulle det bli Toyota eller M-sport? det blev alltså i teamet där allt började, det privata Ford Teamet M-sport som förste förare och skall köra samtliga 13 deltävlingar under 2023. Detta tillsammans med sin ständiga följeslagare Martin Järveoja i högerstolen.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter