Skip to content

Oliver Solberg eget R5 team 2023

Photo: Bo Bofeldt/Worldrally

Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning med Dani Sordo i Hyundai teamet, fick under hösten besked att det inte blir någon fortsättning i teamet som även återtog den utlovade styrningen i Rally Japan för 20 årige Oliver. Detta trots att man tidigare under året lovat Oliver en plats även 2023. Oliver Solberg som sedan dess jagat en WRC styrning inför nästa år bland annat med det privat engelska M-Sport teamet. Men det ser inte ljust för Oliver med en plats i en teamet som har stora ekonomiska bekymmer . Idag pratar teamet enbart med Gus Greensmith och Pierre-Louis Loubet samt försöker att få Sebastien Loeb även nästa år i del deltävlingar, Ott Tänak är också ett hett objekt för Ford Puma teamet.

Istället för att vänta på en WRC plats kommer Oliver tillsammans med pappa Petter Solberg satsa på ett eget R5 team inför nästa säsong . Till Tidningen Värmlands Folkblad säger Petter Solberg om Ford teamet och planerna inför 2023
-”Ford har inte de möjligheter till att få ihop den satsningen. tyvärr. Då är det bättre att gå ner en klass vi har bra tankar på vad som är mest sannolikt. Och då är nog R5 med 10-13 VM-deltävlingar mest troligt-och försöka att vinna VM där, Vi måste komma ihåg att Oliver bara är 20 år.” säger Petter och fortsätter -” Vi har två alternativ, endera R5 i egen regi-eller köra för ett annat märke. Men vi jobbar mest för att köra själv, och ha teamet baserat i Torsby. Att ha all kontroll själva-som vi hade när allt fungerande perfekt. Ett steg tillbaka, för att få allt att fungera igen.” avslutar Petter Solberg.

Första start i R5 klassen till VM blir troligen premiären Rally Monte Carlo 19-22 Januari .

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter