Skip to content

Oliver Solberg eget R5 team 2023

Photo: Bo Bofeldt/Worldrally

Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning med Dani Sordo i Hyundai teamet, fick under hösten besked att det inte blir någon fortsättning i teamet som även återtog den utlovade styrningen i Rally Japan för 20 årige Oliver. Detta trots att man tidigare under året lovat Oliver en plats även 2023. Oliver Solberg som sedan dess jagat en WRC styrning inför nästa år bland annat med det privat engelska M-Sport teamet. Men det ser inte ljust för Oliver med en plats i en teamet som har stora ekonomiska bekymmer . Idag pratar teamet enbart med Gus Greensmith och Pierre-Louis Loubet samt försöker att få Sebastien Loeb även nästa år i del deltävlingar, Ott Tänak är också ett hett objekt för Ford Puma teamet.

Istället för att vänta på en WRC plats kommer Oliver tillsammans med pappa Petter Solberg satsa på ett eget R5 team inför nästa säsong . Till Tidningen Värmlands Folkblad säger Petter Solberg om Ford teamet och planerna inför 2023
-”Ford har inte de möjligheter till att få ihop den satsningen. tyvärr. Då är det bättre att gå ner en klass vi har bra tankar på vad som är mest sannolikt. Och då är nog R5 med 10-13 VM-deltävlingar mest troligt-och försöka att vinna VM där, Vi måste komma ihåg att Oliver bara är 20 år.” säger Petter och fortsätter -” Vi har två alternativ, endera R5 i egen regi-eller köra för ett annat märke. Men vi jobbar mest för att köra själv, och ha teamet baserat i Torsby. Att ha all kontroll själva-som vi hade när allt fungerande perfekt. Ett steg tillbaka, för att få allt att fungera igen.” avslutar Petter Solberg.

Första start i R5 klassen till VM blir troligen premiären Rally Monte Carlo 19-22 Januari .

Dela

Läs mer

Blir det hans sista år?
Belgaren Thierry Neuville leder förarmästerskapet i WRC efter två deltävlingar,...
Pernilla Solberg, Becs Williams, Michele Mouton berättar om sina rallyupplevelser
Pernilla Solberg nyligen invald som World Rally Championship Commision President,...
Kanarieöarna i WRC 2025
Enligt källor så har arrangören Canary Islands Asphalt Rally, skrivit...
Ouinpohja tillbaka, Saaraikas ny sträcka.
I veckan presenterade tävlingsledaren för Secto Rally Finland Kari Tarkiainen...
Rally SM krönika
Nu är det äntligen dags för krönika nr. 2. Det...
Gus och Jonas gör sin första års start i Safari Rallyt
Rally Safari Kenya 2024 entry list publicerades idag. 29 startande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter