Skip to content

Takamoto Katsuta och Sebastien Ogier delar på tredje bilen

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Idag presenterades Toyota Gazoo Racing World Rally Team sin förar uppställning för 2023 års säsong . Kalle Rovanperä/Jonna Halttunen. Elfyn Evans/ Scott Martin blir kvar i teamet och köra i samtliga deltävlingar . Takamoto Katsuta som i tre säsonger kört i Toyotas TGR WRC Challenge program kommer under 2023 bli WRT teamets tredje förare och dela tredje bilen med Sebastien Ogier som gör ytterligare en säsong som deltidsförare . När Ogier med nya kartläsaren Vincent Landais tidigare co driver till Pierre-Louis Loubet kör en deltävling kommer Takamoto Katsuta/ Aaron Johnston att tävla i Toyotas Challenge program. Vilka och hur många deltävlingar för Ogier och Landais är ännu inte offentliggjort men i försnacket har det pratats om åtta, att det blir start i öppningsrallyt 2023 Monte Carlo Rally 19-22 Januari är bekräftat.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter