Skip to content

Solberg vann i utklassningsstil

Efter att samarbetet avslutats med Hyundai satsar Oliver Solberg i egen satsning med sin privata Volkswagen Polo GTi R5. Första starten slutade med en utklassningseger i Brittiska Mästerskapstävlingen Comwy Cambrian Rally i Wales som avslutades på lördagen .Oliver började med en tredje plats på första sträckan sedan var det Oliver för hela slanten tog nio sträcksegrar av 10 möjliga och kunde vinna med en segermarginal på över minuten till Ruari Bell i en Skoda Fabia R5 . Oliver som i all hast fick byta kartläsare efter att Elliot Edmondsson skadat sig i en mountainbike olycka . Tidigare samarbetspartner Craig Drew fick hoppa in till helgens start.

Nästa uppdrag för Oliver blir Rally Japan där han skulle komma till start i Hyundai R1 bil men efter Hyundai tillkännagav att samarbetet avslutats så blir det Recce för Oliver och Elliot. Dani Sordo tar plats i Hyundais tredje bil.

Inför nästa säsong fortsätter Solberg förhandlingar med M-sport om plats i WRC teamet nästa säsong.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter