Skip to content

Solberg vann i utklassningsstil

Efter att samarbetet avslutats med Hyundai satsar Oliver Solberg i egen satsning med sin privata Volkswagen Polo GTi R5. Första starten slutade med en utklassningseger i Brittiska Mästerskapstävlingen Comwy Cambrian Rally i Wales som avslutades på lördagen .Oliver började med en tredje plats på första sträckan sedan var det Oliver för hela slanten tog nio sträcksegrar av 10 möjliga och kunde vinna med en segermarginal på över minuten till Ruari Bell i en Skoda Fabia R5 . Oliver som i all hast fick byta kartläsare efter att Elliot Edmondsson skadat sig i en mountainbike olycka . Tidigare samarbetspartner Craig Drew fick hoppa in till helgens start.

Nästa uppdrag för Oliver blir Rally Japan där han skulle komma till start i Hyundai R1 bil men efter Hyundai tillkännagav att samarbetet avslutats så blir det Recce för Oliver och Elliot. Dani Sordo tar plats i Hyundais tredje bil.

Inför nästa säsong fortsätter Solberg förhandlingar med M-sport om plats i WRC teamet nästa säsong.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter