Skip to content

Ott Tänak lämnar Hyundai

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Efter sin fjärde plats i RACC rallyt meddelade Hyundai WRT att Ott Tänak kommer lämna Hyundai teamet nästa säsong. Ett beslut som var väntat . Tänak som bryter alltså det treåriga kontraktet som skrevs 2021.
Tillförordnade Team Chefen Julien Moncet säger:
-” Otts beslut att lämna oss är en besvikelse, men det är ett beslut vi måste acceptera och respektera. Han är utan tvekan en av bäste förare i rallysporten. Det har varit en berg o dalbana för oss. Vårt första åpr tillsammans påverkades av pandemin. iår har vi ställts inför en ny rad av hybridregleringar som verkligen har varit utmanande . Ott har visat ledarskap för att pressa sig sig själv och teamet för att hitta förbättringar på ett vinnande sätt. Nyligen har vi byggt upp ett positivt momentum med vår Hyunda i20 N Rally 1. Vi kommer sakna honom men det är också en möjlighet för oss att omgruppera och bygga om . Vi har på allvar se över vår ”besättning” för 20223 så detta beslut från Ott är inte vad vi ville men det öppnar olika möjligheter för oss när vi förbereder oss för nästa säsong. Vi önskar Ott o Martin Järveoja det allra bästa i framtiden” avslutar Moncet.

Själv säger Ott Tänak:-” Detta är ett personligt beslut och beslut som jag har noggrant övervägt med respekt för teamet. Jag känner dock att jag är i skede av min karriär där jag behöver ge mig i kast med nya utmaningar. Vi har haft ett bra samarbete de senaste tre åren , och jag är stolt över vad jag åstadkommit och fortsätter Vi har arbetat hårt tillsammans för att övervinna svåra stunder, och som vi har visat i år att vi rört oss i rätt riktning. Den andra halvan av året säsong har visat att kan uppnå saker när det klickar, men för mig är det dags för något nytt . Jag tackar teamet för deras förståelse och önskar dom lycka till” avslutar Ott Tänak.

Ott som inte dolt sin besvikelsen över teamet och deras arbetssätt samt den konflikt som funnits inom det Koreanska teamet . Hyundai har som bekant under konstiga förhållande sagt upp samarbetet med Oliver Solberg . Efter att Tänak nu slutar i Hyundai är det bara Thierry Neuville kvar, Thierry som offentliggjord vilka han önskar i teamet och är en av de personer som inte önskade Oliver kvar i teamet. Kris Meeke och Andreas Mikkelsen står på Neuville önskelista enligt honom själv.

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter