Skip to content

Ott Tänak lämnar Hyundai

Efter sin fjärde plats i RACC rallyt meddelade Hyundai WRT att Ott Tänak kommer lämna Hyundai teamet nästa säsong. Ett beslut som var väntat . Tänak som bryter alltså det treåriga kontraktet som skrevs 2021.
Tillförordnade Team Chefen Julien Moncet säger:
-” Otts beslut att lämna oss är en besvikelse, men det är ett beslut vi måste acceptera och respektera. Han är utan tvekan en av bäste förare i rallysporten. Det har varit en berg o dalbana för oss. Vårt första åpr tillsammans påverkades av pandemin. iår har vi ställts inför en ny rad av hybridregleringar som verkligen har varit utmanande . Ott har visat ledarskap för att pressa sig sig själv och teamet för att hitta förbättringar på ett vinnande sätt. Nyligen har vi byggt upp ett positivt momentum med vår Hyunda i20 N Rally 1. Vi kommer sakna honom men det är också en möjlighet för oss att omgruppera och bygga om . Vi har på allvar se över vår ”besättning” för 20223 så detta beslut från Ott är inte vad vi ville men det öppnar olika möjligheter för oss när vi förbereder oss för nästa säsong. Vi önskar Ott o Martin Järveoja det allra bästa i framtiden” avslutar Moncet.

Själv säger Ott Tänak:-” Detta är ett personligt beslut och beslut som jag har noggrant övervägt med respekt för teamet. Jag känner dock att jag är i skede av min karriär där jag behöver ge mig i kast med nya utmaningar. Vi har haft ett bra samarbete de senaste tre åren , och jag är stolt över vad jag åstadkommit och fortsätter Vi har arbetat hårt tillsammans för att övervinna svåra stunder, och som vi har visat i år att vi rört oss i rätt riktning. Den andra halvan av året säsong har visat att kan uppnå saker när det klickar, men för mig är det dags för något nytt . Jag tackar teamet för deras förståelse och önskar dom lycka till” avslutar Ott Tänak.

Ott som inte dolt sin besvikelsen över teamet och deras arbetssätt samt den konflikt som funnits inom det Koreanska teamet . Hyundai har som bekant under konstiga förhållande sagt upp samarbetet med Oliver Solberg . Efter att Tänak nu slutar i Hyundai är det bara Thierry Neuville kvar, Thierry som offentliggjord vilka han önskar i teamet och är en av de personer som inte önskade Oliver kvar i teamet. Kris Meeke och Andreas Mikkelsen står på Neuville önskelista enligt honom själv.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter