Skip to content

WRC2 champion avgörs i Japan

Både Emil Lindholm och Kajetan Kajetanowicz hade chans att säkra WRC2 titeln i helgens RACC rally. Men Teemu Suninen tog sin första klasseger för året. Emil Lindholm slutade 4 och Kajetan Kajetanowicz slutade 6:a. Andreas Mikkelsen som har kört sina 7 deltävlingar är fortfarande i ledningen med 106 poäng bara 6 från Lindholm och Kajetanowicz som båda har 104 poäng . Eftersom man bara får räkna de sex bästa resultaten av sju, så inför Rally Japan så får Mikkelsen som har sämsta placering i Acropolisrallyt en sjunde plats och får då räkna bort sex poäng, vilket gör att han hamnar på 100 poäng. Emil Lindholm som inför Japan har kört sex deltävlingar räknar bort sina sämsta poäng, 3 Poäng Rally Sweden så är han i ledningen i WRC 2 med 101 inför Japan . Kajetan Kajetanowicz har även han en deltävling kvar och räknar man bort hans sämsta resultat, helgens RACC rallyt 8 Poäng hamnar polacken på 96 poäng. Eftersom Mikkelsen inte kommer till start så måste Kajetanowicz ta 8 poäng mer än Lindholm i Rally Japan som avgörs 10-13 November för att säkra WRC2 championtiteln . Varken Rossel med 98 poäng och Gryazin med 85 poäng efter RACC rallyt kommer ej till start i finalen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter