Skip to content

WRC2 champion avgörs i Japan

Emil Lindholm har chans att vinna WRC 2 i Rally Japan 10-13 Nov // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Både Emil Lindholm och Kajetan Kajetanowicz hade chans att säkra WRC2 titeln i helgens RACC rally. Men Teemu Suninen tog sin första klasseger för året. Emil Lindholm slutade 4 och Kajetan Kajetanowicz slutade 6:a. Andreas Mikkelsen som har kört sina 7 deltävlingar är fortfarande i ledningen med 106 poäng bara 6 från Lindholm och Kajetanowicz som båda har 104 poäng . Eftersom man bara får räkna de sex bästa resultaten av sju, så inför Rally Japan så får Mikkelsen som har sämsta placering i Acropolisrallyt en sjunde plats och får då räkna bort sex poäng, vilket gör att han hamnar på 100 poäng. Emil Lindholm som inför Japan har kört sex deltävlingar räknar bort sina sämsta poäng, 3 Poäng Rally Sweden så är han i ledningen i WRC 2 med 101 inför Japan . Kajetan Kajetanowicz har även han en deltävling kvar och räknar man bort hans sämsta resultat, helgens RACC rallyt 8 Poäng hamnar polacken på 96 poäng. Eftersom Mikkelsen inte kommer till start så måste Kajetanowicz ta 8 poäng mer än Lindholm i Rally Japan som avgörs 10-13 November för att säkra WRC2 championtiteln . Varken Rossel med 98 poäng och Gryazin med 85 poäng efter RACC rallyt kommer ej till start i finalen.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter