Skip to content

Julien Moncet:- Han har varit en stor tillgång

Oliver Solberg, Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Idag meddelade Hyundai WRC team att man säger upp kontraktet med Oliver Solberg som har haft ett två års kontrakt med teamet som går ut vid årsskiftet med Solberg, det blir heller ingen start i Rally Japan i november som var planerad, Solberg kommer vara med teamet i den avslutande Japan deltävlingen och köra Recce. Biträdande team chef Julien Moncet kommenterar beslutet:
-” Oliver har varit en stor tillgång för vårt lag den här säsongen och som visat att han har motivation och är ivrig att lära sig. Men vi har sett fördelarna med att ha en erfaren och konsekvent förar uppställning i vårt team. Detta kommer vara fokus på vår line up för 2023. Oliver kommer vara kvar hos oss fram till slutet av året, med att köra recce i Rally Japan och med andra team aktiviteter, Vi önskar honom all lycka i framtiden. I Rally VM vet man aldrig när vägar kan korsas igen. Vi avslutar denna fas av förhållandet på goda villkor och vet att Oliver kommer att ta rätt nästa steg i karriären: avslutar Moncet.

Oliver Solberg som är besviken på att det inte blev nytt kontrakt för nästa år, Oliver som under året nådde sitt bästa resultat på asfaltsrallyt Rally Ypres med en fjärde placering och fortsatte med nästa bästa resultat i förra helgen Rally New Zealand där han knep sina första Power Stage poäng genom fjärde bästa tiden.
Jag är så klart besviken över situationen, men jag måste respektera teamets beslut och deras nya plan att gå vidare med tre bilar och bara rutinerade förare. Jag vet att det inte varit ett lätt beslut för för dem att ta eftersom ursprungs planen har ändrats. säger Solberg och fortsätter. Oavsett är jag otroligt tacksam för möjligheten jag fick av Hyundai Motorsport att få delta i rally-VM tillsammans med dem. Vi visste att den här säsongen skulle bli en lärorik period, och den har utan tvekan gett massa erfarenhet inför nästa fas i min karriär . avslutar Oliver Solberg.

Hyundai teamet som enligt rykten mister också Ott Tänak inför nästa säsong, medan Dani Sordo som delat tredje bilen med Oliver under året har aviserat i bland annat Spansk Media att han är öppen för en hel säsong nästa år. Sordo som bland annat var med att ta teamets första Märkes VM seger 2019. Vem som skulle ersätta Ott Tänak om han lämnar teamet blir spekulationer .

Toyota har aviserat sin uppställning, medan M-Sport aviserat att också de söker nya rutinerade förare . Hyundai kommer presentera sin förar uppställning inför 2023 under hösten.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter