Skip to content

FLASH: Kalle Rovanperä Världsmästare 2022

Trots att det återstår två deltävlingar av WRC så kunde Kalle Rovanperä säkra VM titeln. Kalle som igår fyllde 22 år blir den yngste föraren i WRC historien som tar hem titeln. Han blir också den 15:e Finländaren som tar hem rally VM medaljen. Kalle Rovanperä med kartläsaren Jonne Halttunen kunde ta hem titeln efter sex segrar i år , Rally Sweden, Croatia Rally, Vodafone Rally de Portugal, Safari Rally Kenya , Rally Estonia och helgens Repco Rally New Zealand. Rovanperä och Haltunnen tog över ledningen i NZ rallyt på lördagen och tog nio sträcksegrar på raken och marginalen till tvåan Sebastien Ogier blev 31,2 sekunder och med power stage poäng kunde Finländaren ta hem titeln

Kalle Rovanperä son till tidigare fabriksförare i bland annat Peugeot och Mitsubishi Harri Rovanperä , började sin karriär 2014 i ett par Litauenska rallyn , första totalsegern kom redan 2016 i det Lituienska Rally Alüksne i en Skoda Fabia S2000, 2017 blev det WRC2 i både Peugoet, Skoda och Ford och det blev 4 segrar. 2020 blev det Fabriksstyrning i Toyota och året därpå kom första segern i WRC Rally Estonia och redan andra deltävlingen därpå Acropolisrally kom andra segern i karriären. Totalt har det blivit 8 segrar, 11 Pallplatser för den yngste rally världsmästaren någonsin.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter