Skip to content

10 sekunder extra till alla 3 Hyundai

Dramat fortsätter i Rally NZ Gus Greensmith körde av på SS10 och har brutit rallyt efter bilen har för stora skador. Gus o Jonas träffade vägkanten och kastades upp i luften och rullade . Elfyn Evans fick bryta dagens etapp efter kört av på SS9 .

Hyundai teamets Ott Tänak och Thierry Neuville fick tidigare idag 5 sekunders tidstillägg för att inte följt Hybrid värdena för hybriden på SS 1. Nu har Hyundais alla tre förare Tänak, Neuville och Solberg drabbats över ytterligare 10 sekunder tidsstraff då man inte följt Hybridvärdena på gårdagens SS 7. Detta innebär att Tänak flyttar ner till tredje plats , Neuville fyra och Solberg sexa inför dagens två återstående sträckor.

VM ledaren Kalle Rovanperä som leder rallyt efter 10 körda sträckor är om ställningen står sej imorgon till målgång kan Kalle Rovanperä säkra VM titeln, då största hotet Ott Tänak inte får mindre än åtta poäng än Rovanperä .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter