Skip to content

10 sekunder extra till alla 3 Hyundai

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dramat fortsätter i Rally NZ Gus Greensmith körde av på SS10 och har brutit rallyt efter bilen har för stora skador. Gus o Jonas träffade vägkanten och kastades upp i luften och rullade . Elfyn Evans fick bryta dagens etapp efter kört av på SS9 .

Hyundai teamets Ott Tänak och Thierry Neuville fick tidigare idag 5 sekunders tidstillägg för att inte följt Hybrid värdena för hybriden på SS 1. Nu har Hyundais alla tre förare Tänak, Neuville och Solberg drabbats över ytterligare 10 sekunder tidsstraff då man inte följt Hybridvärdena på gårdagens SS 7. Detta innebär att Tänak flyttar ner till tredje plats , Neuville fyra och Solberg sexa inför dagens två återstående sträckor.

VM ledaren Kalle Rovanperä som leder rallyt efter 10 körda sträckor är om ställningen står sej imorgon till målgång kan Kalle Rovanperä säkra VM titeln, då största hotet Ott Tänak inte får mindre än åtta poäng än Rovanperä .

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter