Skip to content

10 sekunder extra till alla 3 Hyundai

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dramat fortsätter i Rally NZ Gus Greensmith körde av på SS10 och har brutit rallyt efter bilen har för stora skador. Gus o Jonas träffade vägkanten och kastades upp i luften och rullade . Elfyn Evans fick bryta dagens etapp efter kört av på SS9 .

Hyundai teamets Ott Tänak och Thierry Neuville fick tidigare idag 5 sekunders tidstillägg för att inte följt Hybrid värdena för hybriden på SS 1. Nu har Hyundais alla tre förare Tänak, Neuville och Solberg drabbats över ytterligare 10 sekunder tidsstraff då man inte följt Hybridvärdena på gårdagens SS 7. Detta innebär att Tänak flyttar ner till tredje plats , Neuville fyra och Solberg sexa inför dagens två återstående sträckor.

VM ledaren Kalle Rovanperä som leder rallyt efter 10 körda sträckor är om ställningen står sej imorgon till målgång kan Kalle Rovanperä säkra VM titeln, då största hotet Ott Tänak inte får mindre än åtta poäng än Rovanperä .

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter