Skip to content

Tänak i New Zealand topp

Ott Tänak /Martin Järveoja Shakedown NZ Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Idag 07,00 svensk tid 18,08 lokal tid avgjordes New Zealands första sträcka Pukekawa Auckland Domain 1,78 km . Ott Tänak Hyundai var snabbast på den korta asfaltssträckan 0,9 före Craig Breen i Ford Puma. Thierry Neuville Hyundai tredje bästa tid 1,6 efter team kollegan Tänak. Takamoto Katsuta bäste Toyota förare på fjärde plats +2,0. Kalle Rovanperä Toyota som har möjlighet att säkra sin första VM titeln i NZ var snabbast på shakedown i morse lokal tid men fick inte till det på asfaltsträckan och var 2,6 efter Tänak, Inte heller Oliver Solberg som hade andra bästa tiden på shakedown fick till det på SS1 åttonde bästa tiden 4,5 efter exakt samma tid som Toyotas Sebastien Ogier.
Hemmahoppet Hayden Paddon tog ledningen i WRC2 klassen 1,8 före landsmannen Shane van Gisberger med 1,8 sekunder. Polacken Kajetan Kajetanowicz fick problem med drivlinan på SS1 och tappade 6,5 sekunder . Kajetan som var orolig efter målgång på SS1 att man inte skulle hinna reparera Skodan på den korta servicen inför morgondagen.

Topp Tio Efter SS 1
Ott Tänak/Martin Järveoja Hyundai 1,45,8
Craig Breen/Paul Nagle Ford +0,9
Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe Hyundai +1,6
Takamoto Katsuta /Aaron Johnston Toyota +2,0
Elfyn Evans/Scott Martin Toyota +2,2
Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Toyota +2,6
Gus Greensmith/Jonas Andersson Ford +2,9
Sebastien Ogier/Benjamin Veillas Toyota +4,5
Oliver Solberg/Elliot Edmondsson Hyundai +4,5
Hayden Paddon/John Kennard Skoda WRC 2 +6,6

KL 21,33 svensk tid 08,33 (fredag) lokal tid startar första etappen , Rallyts längsta etapp 6 sträckor på 156,58 SS km . En etapp med rallyts längsta sträcka Te Akou South 31,02 km som andra dags sträcka och näst sista sträcka . Etappen kommer bli rallyts tuffaste eftersom man inte har någon service under dagen . Fullständig tidtabell både lokal tid och svensk tid hittar du HÄR .

Du följer hela rallyt på vår Liveupdate som du hittar HÄR.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter