Skip to content

Hyundai 2023 ?

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det har varit ett turbulent år för det tysk registrerade Hyundai Motorsport i WRC. För nästan ett år sedan sa dåvarande teamchefen Andrea Adamo upp sig med omedelbar verkan. Under början av året tillsattes Julien Moncet som tillförordnad teamchef och han är fortfarande bara tillförordnad när bara tre deltävlingar återstår av årets säsong. Det är inte bara Adamo som sagt upp sig från teamet under året utan tre andra chefer med olika positioner har avgått. Det har varit en konflikt mellan förarna Thierry Neuville och Ott Tänak samt mellan de båda förarna och tf teamchef Moncet.
Det florerar rykten om att Ott Tänak avbryter samarbetet med teamet inför nästa år, trots att han har två år på kontraktet kvar. Julien Moncet svarar lite kryptiskt på fråga om Ott Tänak.
-” Vi har kontrakt med Ott, men som precis som i alla andra sporter kan ett kontrakt brytas ” sa Moncet vid en intervju med Worldrally i samband Acropolisrallyt. Ott Tänak själv kommenterar ryktena -” Vi får se nästa år”.
Det inflammerade läget blev ännu mer infekterad inför Acropolisrallyt då det förväntades att ledaren Neuville skulle få team order och släppa fram tvåan i rallyt Ott Tänak för att Ott skulle överta ledningen och få vinna för att få mer VM poäng i kampen om VM titel med Kalle Rovanperä.

I veckan började det florera rykten i spanska medier att Dani Sordo fortsätter i teamet nästa år och kommer att köra minst 7 deltävlingar. Dani Sordo som i år delat bil med Oliver Solberg , där Dani hittills kört 3 deltävlingar och Solberg 7 i år . Solberg är anmäld till nästa helg New Zealand, medan Dani Sordo är anmäld till RACC rallyt i Oktober, Vem som kommer köra finalen i Japan är ännu inte offentliggjort.
I de ryktena nämns samtidigt Oliver Solberg som i dagsläget inte har något klart med teamet inför nästa år.

Så inför nästa år ser det i dagsläget ut så här för Hyundai
Teamchef: Stort frågetecken
Thierry Neuville: Blir med all sannolikhet kvar i teamet
Ott Tänak: Lämnar troligen och då till M-Sport
Dani Sordo: Lämnar teamet, eller kör minst 7 deltävlingar
Oliver Solberg: Osäkert läge

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter