Skip to content

Hyundai 2023 ?

Det har varit ett turbulent år för det tysk registrerade Hyundai Motorsport i WRC. För nästan ett år sedan sa dåvarande teamchefen Andrea Adamo upp sig med omedelbar verkan. Under början av året tillsattes Julien Moncet som tillförordnad teamchef och han är fortfarande bara tillförordnad när bara tre deltävlingar återstår av årets säsong. Det är inte bara Adamo som sagt upp sig från teamet under året utan tre andra chefer med olika positioner har avgått. Det har varit en konflikt mellan förarna Thierry Neuville och Ott Tänak samt mellan de båda förarna och tf teamchef Moncet.
Det florerar rykten om att Ott Tänak avbryter samarbetet med teamet inför nästa år, trots att han har två år på kontraktet kvar. Julien Moncet svarar lite kryptiskt på fråga om Ott Tänak.
-” Vi har kontrakt med Ott, men som precis som i alla andra sporter kan ett kontrakt brytas ” sa Moncet vid en intervju med Worldrally i samband Acropolisrallyt. Ott Tänak själv kommenterar ryktena -” Vi får se nästa år”.
Det inflammerade läget blev ännu mer infekterad inför Acropolisrallyt då det förväntades att ledaren Neuville skulle få team order och släppa fram tvåan i rallyt Ott Tänak för att Ott skulle överta ledningen och få vinna för att få mer VM poäng i kampen om VM titel med Kalle Rovanperä.

I veckan började det florera rykten i spanska medier att Dani Sordo fortsätter i teamet nästa år och kommer att köra minst 7 deltävlingar. Dani Sordo som i år delat bil med Oliver Solberg , där Dani hittills kört 3 deltävlingar och Solberg 7 i år . Solberg är anmäld till nästa helg New Zealand, medan Dani Sordo är anmäld till RACC rallyt i Oktober, Vem som kommer köra finalen i Japan är ännu inte offentliggjort.
I de ryktena nämns samtidigt Oliver Solberg som i dagsläget inte har något klart med teamet inför nästa år.

Så inför nästa år ser det i dagsläget ut så här för Hyundai
Teamchef: Stort frågetecken
Thierry Neuville: Blir med all sannolikhet kvar i teamet
Ott Tänak: Lämnar troligen och då till M-Sport
Dani Sordo: Lämnar teamet, eller kör minst 7 deltävlingar
Oliver Solberg: Osäkert läge

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter