Skip to content

-”Är bara intresserad av att köra Toyota.”

Inför årets säsong skulle Esapekka Lappi och Sebastien Ogier dela Toyota teamets tredje bil . Ogier skulle få själv välja vilka deltävlingar som han ville köra tredje bilen. Esapekka skulle få köra övriga. Det talades om runt 4-5 deltävlingar för Ogier under året. Hittills har det blivit 3 deltävlingar för Ogier,Monte Carlo, Portugal och Safari och det stod klart att även en start i nästa helgs Rally New Zealand var klart för Ogier . I måndags meddelade Ogier och Toyota teamet att Ogier ska köra alla tre deltävlingar som återstår i årets VM. Esapekka blev därmed utan styrning för resten av året i Toyota.

Idag meddelade Esapekka Lappi vid en presskonferens att han för förhandlingar med teamchefen Jari-Matti Latvala och Toyota om nästa år, förhandlingar som enligt Lappi pågått ett tag och som sker i positiv anda. På frågan om det förekommer förhandlingar med något av de övriga teamen inför nästa år.
-” Nej det finns inga andra jag förhandlar med och för mig är det bara körning i Toyota som gäller” säger Finländaren Lappi som är optimistisk om en fabriks styrning nästa år.

Finländaren Lappi som kört 6 deltävlingar i år för Toyota teamet . Sverige, Kroatien, Sardinien, Estland, Finland, Belgien och Acropolisrallyt. Med tre podiumplatser som resultat i Sverige, Finland, och Belgien.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter