Skip to content

-”Är bara intresserad av att köra Toyota.”

Inför årets säsong skulle Esapekka Lappi och Sebastien Ogier dela Toyota teamets tredje bil . Ogier skulle få själv välja vilka deltävlingar som han ville köra tredje bilen. Esapekka skulle få köra övriga. Det talades om runt 4-5 deltävlingar för Ogier under året. Hittills har det blivit 3 deltävlingar för Ogier,Monte Carlo, Portugal och Safari och det stod klart att även en start i nästa helgs Rally New Zealand var klart för Ogier . I måndags meddelade Ogier och Toyota teamet att Ogier ska köra alla tre deltävlingar som återstår i årets VM. Esapekka blev därmed utan styrning för resten av året i Toyota.

Idag meddelade Esapekka Lappi vid en presskonferens att han för förhandlingar med teamchefen Jari-Matti Latvala och Toyota om nästa år, förhandlingar som enligt Lappi pågått ett tag och som sker i positiv anda. På frågan om det förekommer förhandlingar med något av de övriga teamen inför nästa år.
-” Nej det finns inga andra jag förhandlar med och för mig är det bara körning i Toyota som gäller” säger Finländaren Lappi som är optimistisk om en fabriks styrning nästa år.

Finländaren Lappi som kört 6 deltävlingar i år för Toyota teamet . Sverige, Kroatien, Sardinien, Estland, Finland, Belgien och Acropolisrallyt. Med tre podiumplatser som resultat i Sverige, Finland, och Belgien.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter