Skip to content

-”Är bara intresserad av att köra Toyota.”

Inför årets säsong skulle Esapekka Lappi och Sebastien Ogier dela Toyota teamets tredje bil . Ogier skulle få själv välja vilka deltävlingar som han ville köra tredje bilen. Esapekka skulle få köra övriga. Det talades om runt 4-5 deltävlingar för Ogier under året. Hittills har det blivit 3 deltävlingar för Ogier,Monte Carlo, Portugal och Safari och det stod klart att även en start i nästa helgs Rally New Zealand var klart för Ogier . I måndags meddelade Ogier och Toyota teamet att Ogier ska köra alla tre deltävlingar som återstår i årets VM. Esapekka blev därmed utan styrning för resten av året i Toyota.

Idag meddelade Esapekka Lappi vid en presskonferens att han för förhandlingar med teamchefen Jari-Matti Latvala och Toyota om nästa år, förhandlingar som enligt Lappi pågått ett tag och som sker i positiv anda. På frågan om det förekommer förhandlingar med något av de övriga teamen inför nästa år.
-” Nej det finns inga andra jag förhandlar med och för mig är det bara körning i Toyota som gäller” säger Finländaren Lappi som är optimistisk om en fabriks styrning nästa år.

Finländaren Lappi som kört 6 deltävlingar i år för Toyota teamet . Sverige, Kroatien, Sardinien, Estland, Finland, Belgien och Acropolisrallyt. Med tre podiumplatser som resultat i Sverige, Finland, och Belgien.

Dela

Läs mer

Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter