Skip to content

Robert o Julia JWRC segrare

För första gången i historien blev en Estländare i JWRC toppen genom Robert Virves , Robert som inför rally Estland bytte kartläsare till svenskan Julia Thulin. Robert blir Juinorvärldsmästare 2022 men eftersom Julia läst noterna i endast två av de fem deltävlingarna så kan inte Julia bli co-driver mästare i JWRC. Roberts anlitande av Svenska Julia är inget annat än en succe. I Rally Estland lyckades man vinna 17 sträckor. Inför finalen i Acropolisrallyt var det otroligt jämnt mellan sex förare, med Sami Pajari i topp och även favorit. Men efter att Pajari fick två punkteringar redan efter tre sträckor och fick bryta första dagen , även konkurrenten Lauri Jonna fick bryta på fredagen och därmed skulle det stå mellan Jon Armstrong och Virves. För Robert o Julia som var i ledningen efter Pajaris missöde skulle bara se till att inte Jon Armstrong tog för många sträcksegrar då det är en poäng för sträckvinst. Taktiskt kört av Robert o Julia där man bara skulle bevaka Armstrong och inför dagen skiljde det 33,6 sekunder man tappade under dagen men kunde vinna med dryga 17 sekunders marginal.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter