Skip to content

Robert o Julia JWRC segrare

För första gången i historien blev en Estländare i JWRC toppen genom Robert Virves , Robert som inför rally Estland bytte kartläsare till svenskan Julia Thulin. Robert blir Juinorvärldsmästare 2022 men eftersom Julia läst noterna i endast två av de fem deltävlingarna så kan inte Julia bli co-driver mästare i JWRC. Roberts anlitande av Svenska Julia är inget annat än en succe. I Rally Estland lyckades man vinna 17 sträckor. Inför finalen i Acropolisrallyt var det otroligt jämnt mellan sex förare, med Sami Pajari i topp och även favorit. Men efter att Pajari fick två punkteringar redan efter tre sträckor och fick bryta första dagen , även konkurrenten Lauri Jonna fick bryta på fredagen och därmed skulle det stå mellan Jon Armstrong och Virves. För Robert o Julia som var i ledningen efter Pajaris missöde skulle bara se till att inte Jon Armstrong tog för många sträcksegrar då det är en poäng för sträckvinst. Taktiskt kört av Robert o Julia där man bara skulle bevaka Armstrong och inför dagen skiljde det 33,6 sekunder man tappade under dagen men kunde vinna med dryga 17 sekunders marginal.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter