Skip to content

Hyundai skrev historia i Acropolis

Sedan det Koreanska bilmärket kom med som fabriksteam 2014 blev det inskrivning i historieböckerna när årets Acropolisrally avgjordes i helgen runt Lamia . Teamet tog en trippel genom Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo. Ett Acropolisrally som liknade 90 talets rally med temperaturer över 30 grader och väldigt utmanande. Efter fredagens etapp med 7 sträckor såg det att bli en jobbig helg för Hyundai, Thierry Neuville var på en fjärde plats som bäste Hyundai dryga 16 sekunder efter M-Sports Sebastien Loeb , men lördagens inledande sträckor skulle förändra allt. Ott Tänak började med en sträckseger , Rallyledaren fick bryta efter tekniska problem och Neuville kunde överta ledningen 18,6 före Ott Tänak, Dani Sordo var på en fjärde plats. Ott Tänak tappade sin andra plats till Toyotas Esapekka Lappi på den 11 sträckan . Men när lördagens sista avslutades så var Neuville i topp 27,9 före Tänak och Sordo 25,0 efter Tänak . En ledning som stod sig. Ott Tänak avslutade Acropolisrallyt med fem power Stage poäng.

Hyundai är det andra teamet som i år lyckats med en trippel , Toyota gjorde det i årets Safari Rally.

Ställningen i Märkes VM inför Rally New Zealand .
Toyota 404
Hyundai 341
M-Sport 214

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter