Skip to content

Hyundai skrev historia i Acropolis

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sedan det Koreanska bilmärket kom med som fabriksteam 2014 blev det inskrivning i historieböckerna när årets Acropolisrally avgjordes i helgen runt Lamia . Teamet tog en trippel genom Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo. Ett Acropolisrally som liknade 90 talets rally med temperaturer över 30 grader och väldigt utmanande. Efter fredagens etapp med 7 sträckor såg det att bli en jobbig helg för Hyundai, Thierry Neuville var på en fjärde plats som bäste Hyundai dryga 16 sekunder efter M-Sports Sebastien Loeb , men lördagens inledande sträckor skulle förändra allt. Ott Tänak började med en sträckseger , Rallyledaren fick bryta efter tekniska problem och Neuville kunde överta ledningen 18,6 före Ott Tänak, Dani Sordo var på en fjärde plats. Ott Tänak tappade sin andra plats till Toyotas Esapekka Lappi på den 11 sträckan . Men när lördagens sista avslutades så var Neuville i topp 27,9 före Tänak och Sordo 25,0 efter Tänak . En ledning som stod sig. Ott Tänak avslutade Acropolisrallyt med fem power Stage poäng.

Hyundai är det andra teamet som i år lyckats med en trippel , Toyota gjorde det i årets Safari Rally.

Ställningen i Märkes VM inför Rally New Zealand .
Toyota 404
Hyundai 341
M-Sport 214

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter