Skip to content

Emil Lindholm tog sin andra seger

Emil Lindholm (FIN) Reeta Hämäläinen (FIN) // Jaanus Ree / Red Bull

Finländaren Emil Lindholm tog sin andra seger i WRC 2 i helgens Acropolisrallyt efter att dominerat från start till mål och kunde vinna med 36 sekunders marginal före Nicolay Gryazin . Yohan Rossel låg på en komfortabel tredje plats innan avslutande Power Stage då han rullade med bilen och det var färdig kört för Citroen föraren. Tredje platsen togs istället av Alexandros Tsouloftas i en Volkswagen Polo Gti R5 . Eyvind Brynildsen som blixtinkallades efter att Bulacia inte fått starta på grund av hans skador efter den våldsamma kraschen i Ypres Rally . Men vid besiktning så hittade man en skada på buren som gjorde att Bulacias bil inte godkändes, Toksport teamet gav inte upp utan fixade en Skoda Fabia R5 från Rumänien som transporterades till serviceplatsen endast 1 timme före deadline för besiktningen. På 46 minuter lyckades man bygga upp bilen för WRC2 klassen och Brynildsen kunde starta och placera sig på en fjärde plats. Andreas Mikkelsen som skulle vinna i Grekland för att säkra WRC2 titeln fick bryta på superspecialen efter träffat betongbank men kom tillbaka och tog flest sträcksegrar och 5 poäng på power stage .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter