Skip to content

Emil Lindholm tog sin andra seger

Finländaren Emil Lindholm tog sin andra seger i WRC 2 i helgens Acropolisrallyt efter att dominerat från start till mål och kunde vinna med 36 sekunders marginal före Nicolay Gryazin . Yohan Rossel låg på en komfortabel tredje plats innan avslutande Power Stage då han rullade med bilen och det var färdig kört för Citroen föraren. Tredje platsen togs istället av Alexandros Tsouloftas i en Volkswagen Polo Gti R5 . Eyvind Brynildsen som blixtinkallades efter att Bulacia inte fått starta på grund av hans skador efter den våldsamma kraschen i Ypres Rally . Men vid besiktning så hittade man en skada på buren som gjorde att Bulacias bil inte godkändes, Toksport teamet gav inte upp utan fixade en Skoda Fabia R5 från Rumänien som transporterades till serviceplatsen endast 1 timme före deadline för besiktningen. På 46 minuter lyckades man bygga upp bilen för WRC2 klassen och Brynildsen kunde starta och placera sig på en fjärde plats. Andreas Mikkelsen som skulle vinna i Grekland för att säkra WRC2 titeln fick bryta på superspecialen efter träffat betongbank men kom tillbaka och tog flest sträcksegrar och 5 poäng på power stage .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter