Skip to content

Dramat fortsätter i Acropolis, Hyundai topp tre

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Förmiddagens drama i Acropolisrallyt fortsätter. Greensmith, fick bryta under eftermiddagen båda med tekniska problem . Esapekka Lappi stoppade på SS12 dagens nästa sista sträcka även han med tekniska problem , Elfyn Evans tappade till Dani Sordo som är ny trea . Hyundais Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo är i topp efter SS12 men alla tre har tekniska problem med batteri på laddningen. Pierre-Louis Loubet klättrade upp till femte plats efter SS12 och har teamkamraten i M-Sport Craig Breen bakom sig på en sjätte plats dryga minuten efter. Toyota Kalle Rovanperä har fortsatt problem tappade ytterliggare 29 sekunder på sträckan och är nu över 15 minuter efter topptrion. Av de 12 Rally 1 förarna som stod på startlinjen i torsdags återstår 7 som kan placera sig bland topp tio.
Andreas Mikkelsen fortsätter ta sträcksegrar men är efter SS12 dryga 9 minuter efter sitt missöde på torsdagens superspecial som kostade över 10 minuter, Emil Lindholm leder WRC 2 med 30 sekunder före Teemu Suninen.

I JWRC har Sami Pajari tagit samtliga sträcksegrar idag, men är över 43 minuter efter ledarparet Robert Virves och Juli Thulin som leder med över 1,33,4 för Jon Armstrong. Efter Pajaris missöde igår med två punktering och fick bryta dagen står årets JWRC titel nu mellan Robert och Jon Armstrong fördel är det för Virves dels med den komfortabla ledningen men också att inte Jon Armstrong tar några sträcksegrar som ger dubbla poäng i Acropolisfinalen för JWRC.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter