Skip to content

Dramat fortsätter i Acropolis, Hyundai topp tre

Förmiddagens drama i Acropolisrallyt fortsätter. Greensmith, fick bryta under eftermiddagen båda med tekniska problem . Esapekka Lappi stoppade på SS12 dagens nästa sista sträcka även han med tekniska problem , Elfyn Evans tappade till Dani Sordo som är ny trea . Hyundais Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo är i topp efter SS12 men alla tre har tekniska problem med batteri på laddningen. Pierre-Louis Loubet klättrade upp till femte plats efter SS12 och har teamkamraten i M-Sport Craig Breen bakom sig på en sjätte plats dryga minuten efter. Toyota Kalle Rovanperä har fortsatt problem tappade ytterliggare 29 sekunder på sträckan och är nu över 15 minuter efter topptrion. Av de 12 Rally 1 förarna som stod på startlinjen i torsdags återstår 7 som kan placera sig bland topp tio.
Andreas Mikkelsen fortsätter ta sträcksegrar men är efter SS12 dryga 9 minuter efter sitt missöde på torsdagens superspecial som kostade över 10 minuter, Emil Lindholm leder WRC 2 med 30 sekunder före Teemu Suninen.

I JWRC har Sami Pajari tagit samtliga sträcksegrar idag, men är över 43 minuter efter ledarparet Robert Virves och Juli Thulin som leder med över 1,33,4 för Jon Armstrong. Efter Pajaris missöde igår med två punktering och fick bryta dagen står årets JWRC titel nu mellan Robert och Jon Armstrong fördel är det för Virves dels med den komfortabla ledningen men också att inte Jon Armstrong tar några sträcksegrar som ger dubbla poäng i Acropolisfinalen för JWRC.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter