Skip to content

Dubbelt Ford efter första dagen

Det är dubbelt Ford och M-Sport i topp efter första etappen av Acropolisrallyt. Sebastien Loeb leder med 1,7 sekunder före den verkliga överraskningen Pierre Louis Loubet som tog sin allra första sträckseger i karriären på SS5 och slog till också med överta ledningen från Loeb med 1,9 sekunder och fortsätta med att ta sin andra sträckseger redan på SS6 7,8 före Toyotas Esapekka Lappi som övertog andra platsen från Sebastien Loeb som tog tredje platsen. Loeb kom tillbaka på dagens sista sträcka med en sträckseger 4,2 före Dani Sordo som ligger på femte plats. Esapekka Lappi är bäste Toyota förare på en tredje plats 7,0 bakom Loubet på andra plats. Thierry Neuville bäste Hyundai på en fjärdeplats 6,2 före Sordo på femte platsen. Kalle Rovanperä som fått spåra hela dagen genom gå ut först har haft besvärligt på de Grekiska sträckorna. ligger på nionde plats dryga minuten efter Ford förarna .
Andreas Mikkelsen som fick 10 minuters tidstillägg efter sitt missöde på torsdagens superspecial har tillsammans med kollegan i Toksport Emil Lindholm dominerat klassen med sträcksegrar. Emil Lindholm leder klassen 30,5 sekunder före Nicolay Gryazin , trea är Teemu Suninen 36,1 efter.
Joan Armstrong och Robert Virves toppar JWRC efter Sami Pajari fick bryta redan på dagens andra sträcka på grund av 2 punkteringar. Virves leder med 1,21,6 före Armstrong som tappade över minuten på dagens sista sträcka. Irländaren Creighton är trea 1,42 efter.

Morgondagens etapp blir kanske den tuffaste med 7 sträckor där 6 är över 20 km. Lördagen börjar med Pyrgos 1 33,20 km som även körs på eftermiddagen . Första start sker 7,33 svensk tid och avslutas SS13 16.08 svensk tid.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter