Skip to content

Dubbelt Ford efter första dagen

Det är dubbelt Ford och M-Sport i topp efter första etappen av Acropolisrallyt. Sebastien Loeb leder med 1,7 sekunder före den verkliga överraskningen Pierre Louis Loubet som tog sin allra första sträckseger i karriären på SS5 och slog till också med överta ledningen från Loeb med 1,9 sekunder och fortsätta med att ta sin andra sträckseger redan på SS6 7,8 före Toyotas Esapekka Lappi som övertog andra platsen från Sebastien Loeb som tog tredje platsen. Loeb kom tillbaka på dagens sista sträcka med en sträckseger 4,2 före Dani Sordo som ligger på femte plats. Esapekka Lappi är bäste Toyota förare på en tredje plats 7,0 bakom Loubet på andra plats. Thierry Neuville bäste Hyundai på en fjärdeplats 6,2 före Sordo på femte platsen. Kalle Rovanperä som fått spåra hela dagen genom gå ut först har haft besvärligt på de Grekiska sträckorna. ligger på nionde plats dryga minuten efter Ford förarna .
Andreas Mikkelsen som fick 10 minuters tidstillägg efter sitt missöde på torsdagens superspecial har tillsammans med kollegan i Toksport Emil Lindholm dominerat klassen med sträcksegrar. Emil Lindholm leder klassen 30,5 sekunder före Nicolay Gryazin , trea är Teemu Suninen 36,1 efter.
Joan Armstrong och Robert Virves toppar JWRC efter Sami Pajari fick bryta redan på dagens andra sträcka på grund av 2 punkteringar. Virves leder med 1,21,6 före Armstrong som tappade över minuten på dagens sista sträcka. Irländaren Creighton är trea 1,42 efter.

Morgondagens etapp blir kanske den tuffaste med 7 sträckor där 6 är över 20 km. Lördagen börjar med Pyrgos 1 33,20 km som även körs på eftermiddagen . Första start sker 7,33 svensk tid och avslutas SS13 16.08 svensk tid.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter