Skip to content

Tjejerna redo för finalen

Finländska Enni Mälkönen och Sveriges Julia Thulin är redo att läsa noterna inför JWRC/WRC3 finalen i Acropolisrallyt . Enni läser noterna för landsmannen Sami Pajari som kan bli den första att ta JWRC titlar två år i rad, Pajari som var den första finländaren att vinna Junior VM någonsin ifjol. Julia Thulin som kom in sent som notläsare till Estländaren Robert Virves, deras första JWRC deltävling var i Estland där man lyckades vinna 17 sträckor och slog därmed Sebastien Ogier rekord från 2008 då Fransmannen vann 16 sträckor rally Jordanien i JWRC klassen . Inför Acropolisrallyt har båda Tjejerna chans att bli den första kvinnliga kartläsaren att vinna en Junior VM titel. Finalen som blir extrem tufft för Juniorerna med tuffa sträckor som skiftar karaktär och den värme som just nu är i Grekland och väntas hela helgen, med temperaturer över 35 grader. På den inledande shakedownen var Julia o Robert snabbast medan Enni och Sami fick tredje bästa tiden . Utmaningen för de två börjar redan ikväll med en superspecial på Athens Olympia stadium .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter