Skip to content

Tjejerna redo för finalen

Enni Mälkönen/ Julia Thulin redo för JWRC finalen

Finländska Enni Mälkönen och Sveriges Julia Thulin är redo att läsa noterna inför JWRC/WRC3 finalen i Acropolisrallyt . Enni läser noterna för landsmannen Sami Pajari som kan bli den första att ta JWRC titlar två år i rad, Pajari som var den första finländaren att vinna Junior VM någonsin ifjol. Julia Thulin som kom in sent som notläsare till Estländaren Robert Virves, deras första JWRC deltävling var i Estland där man lyckades vinna 17 sträckor och slog därmed Sebastien Ogier rekord från 2008 då Fransmannen vann 16 sträckor rally Jordanien i JWRC klassen . Inför Acropolisrallyt har båda Tjejerna chans att bli den första kvinnliga kartläsaren att vinna en Junior VM titel. Finalen som blir extrem tufft för Juniorerna med tuffa sträckor som skiftar karaktär och den värme som just nu är i Grekland och väntas hela helgen, med temperaturer över 35 grader. På den inledande shakedownen var Julia o Robert snabbast medan Enni och Sami fick tredje bästa tiden . Utmaningen för de två börjar redan ikväll med en superspecial på Athens Olympia stadium .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter