Skip to content

Tjejerna redo för finalen

Enni Mälkönen/ Julia Thulin redo för JWRC finalen

Finländska Enni Mälkönen och Sveriges Julia Thulin är redo att läsa noterna inför JWRC/WRC3 finalen i Acropolisrallyt . Enni läser noterna för landsmannen Sami Pajari som kan bli den första att ta JWRC titlar två år i rad, Pajari som var den första finländaren att vinna Junior VM någonsin ifjol. Julia Thulin som kom in sent som notläsare till Estländaren Robert Virves, deras första JWRC deltävling var i Estland där man lyckades vinna 17 sträckor och slog därmed Sebastien Ogier rekord från 2008 då Fransmannen vann 16 sträckor rally Jordanien i JWRC klassen . Inför Acropolisrallyt har båda Tjejerna chans att bli den första kvinnliga kartläsaren att vinna en Junior VM titel. Finalen som blir extrem tufft för Juniorerna med tuffa sträckor som skiftar karaktär och den värme som just nu är i Grekland och väntas hela helgen, med temperaturer över 35 grader. På den inledande shakedownen var Julia o Robert snabbast medan Enni och Sami fick tredje bästa tiden . Utmaningen för de två börjar redan ikväll med en superspecial på Athens Olympia stadium .

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter