Skip to content

Fia Junior WRC mästerskapet avgörs i Acropolis

Fyra förare har chansen till det största prispaketet inom rallysporten med fyra fullt finansierade WRC2 körningar inklusive ett test inför varje deltävling i en Ford Fiesta Rally 2 med M-Sport 2023. Årets mästare kommer att skriva in sig i historieböckerna tillsammans med Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo, Elfyn Evans och Craig Breen.

Sami Pajari blev den förste finländska föraren att vinna JWRC och kan bli den första att vinna titeln två år i rad någonsin. Engelsmannen Jon Armstrong kan bli den första engelsmannen på tio år då Elfyn Evans tog hem titeln. Estländaren Robert Virves med svenska kartläsaren Julia Thulin kan bli dubbelt historiska dels Virves som kan bli den första Estländaren att vinna titeln Juniorvärldsmästaren . Robert o Julia som blev historiska i Estland genom att vinna 17 sträckor i ett o samma rally och slog Sebastien Ogier rekord på 16 sträckor från 2008.

Tack vare dubbla kvalificeringspoäng och Wolf Stage Win poäng i finalen kommer det vara 66 poäng att fördela i helgen, vilket gör årets mästerskap vidöppet . Varje förare som deltar i årets final kan också släppa sitt sämsta resultat under året, har varje förare en matematisk chans att ta hem årets titel.

Sami Pajari och Jon Armstrong kommer till Grekland med lika många poäng medan Robert Virves ligger enbart en poäng efter. Men det förändras om man räknar bort förarnas sämsta resultat under säsongen , då tappar Armstrong 12 poäng och hamnar på 73 och en tredje plats, Pajari kommer att ligga kvar på sina 85 medan Robert Virves bara tappar åtta poäng och klättrar upp till en andra plats Lauru Jonni som tog sin första seger i Kroatien är på en fjärde plats med 67 poäng.

Det Grekiska rallyt blir en utmaning för juniorförarna den största blir däckvalet och vädret då det kommer att bli solsken och temperaturer över 30 grader hela helgen.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter