Skip to content

Fia Junior WRC mästerskapet avgörs i Acropolis

Fyra förare har chansen till det största prispaketet inom rallysporten med fyra fullt finansierade WRC2 körningar inklusive ett test inför varje deltävling i en Ford Fiesta Rally 2 med M-Sport 2023. Årets mästare kommer att skriva in sig i historieböckerna tillsammans med Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo, Elfyn Evans och Craig Breen.

Sami Pajari blev den förste finländska föraren att vinna JWRC och kan bli den första att vinna titeln två år i rad någonsin. Engelsmannen Jon Armstrong kan bli den första engelsmannen på tio år då Elfyn Evans tog hem titeln. Estländaren Robert Virves med svenska kartläsaren Julia Thulin kan bli dubbelt historiska dels Virves som kan bli den första Estländaren att vinna titeln Juniorvärldsmästaren . Robert o Julia som blev historiska i Estland genom att vinna 17 sträckor i ett o samma rally och slog Sebastien Ogier rekord på 16 sträckor från 2008.

Tack vare dubbla kvalificeringspoäng och Wolf Stage Win poäng i finalen kommer det vara 66 poäng att fördela i helgen, vilket gör årets mästerskap vidöppet . Varje förare som deltar i årets final kan också släppa sitt sämsta resultat under året, har varje förare en matematisk chans att ta hem årets titel.

Sami Pajari och Jon Armstrong kommer till Grekland med lika många poäng medan Robert Virves ligger enbart en poäng efter. Men det förändras om man räknar bort förarnas sämsta resultat under säsongen , då tappar Armstrong 12 poäng och hamnar på 73 och en tredje plats, Pajari kommer att ligga kvar på sina 85 medan Robert Virves bara tappar åtta poäng och klättrar upp till en andra plats Lauru Jonni som tog sin första seger i Kroatien är på en fjärde plats med 67 poäng.

Det Grekiska rallyt blir en utmaning för juniorförarna den största blir däckvalet och vädret då det kommer att bli solsken och temperaturer över 30 grader hela helgen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter