Skip to content

Tom segrade, P-G tog hem guldet

Tom Kristensson/ Andreas Johansson som nyligen kom hem från ERC deltävlingen i Tjeckien, tog hem ännu en SM seger, den andra för året i helgens final av Tradionella SM Västrallyt som avgjordes runt Trollhättan, Tom som i år tävlar för det Polska teamet Kowax 28 rally i Polska mästerskapen och har gjort 2 starter i årets SM som slutat med seger i båda helgens Västrally och South Swedish Rally . Kristensson dominerade helgens SM final efter varit snabbast på sex av de 10 sträckorna . P-G Andersson säkrade SM guldet efter sin andra plats, 13,5 efter Kristensson. Motalas Albin Friberg med kartläsaren Jens Thapper segrade i Nationella 4 WD efter att den redan klara SM segraren Michael Wikström fått bryta med tekniska problem på SS3 . Patrik Flodin /Göran Bergsten var redan klara SM segrare i Nationella 2 WD efter segrat i samtliga deltävlingar och även i helgens final. Isac Nordström tog hem segern i finaltävlingen före den redan SM medaljören Albin Nordh .

Av de 88 anmälda i Västrallyt lyckades 55 förare fullfölja . Mathias Adielsson fick bryta efter SS7 med tekniska problem , Hemmaföraren Kenneth Bäcklund som gjorde en comeback enbart för västrallyt fick bryta på SS8 även han med tekniska problem. i Nationella 4 WD redan klara SM segraren Bodens Michael Wikström fick bryta på SS3 med tekniska fel.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter