Skip to content

Tom segrade, P-G tog hem guldet

Tom Kristensson/ Andreas Johansson som nyligen kom hem från ERC deltävlingen i Tjeckien, tog hem ännu en SM seger, den andra för året i helgens final av Tradionella SM Västrallyt som avgjordes runt Trollhättan, Tom som i år tävlar för det Polska teamet Kowax 28 rally i Polska mästerskapen och har gjort 2 starter i årets SM som slutat med seger i båda helgens Västrally och South Swedish Rally . Kristensson dominerade helgens SM final efter varit snabbast på sex av de 10 sträckorna . P-G Andersson säkrade SM guldet efter sin andra plats, 13,5 efter Kristensson. Motalas Albin Friberg med kartläsaren Jens Thapper segrade i Nationella 4 WD efter att den redan klara SM segraren Michael Wikström fått bryta med tekniska problem på SS3 . Patrik Flodin /Göran Bergsten var redan klara SM segrare i Nationella 2 WD efter segrat i samtliga deltävlingar och även i helgens final. Isac Nordström tog hem segern i finaltävlingen före den redan SM medaljören Albin Nordh .

Av de 88 anmälda i Västrallyt lyckades 55 förare fullfölja . Mathias Adielsson fick bryta efter SS7 med tekniska problem , Hemmaföraren Kenneth Bäcklund som gjorde en comeback enbart för västrallyt fick bryta på SS8 även han med tekniska problem. i Nationella 4 WD redan klara SM segraren Bodens Michael Wikström fick bryta på SS3 med tekniska fel.