Skip to content

Ogier till Rally New Zealand

Fransmannen Sebastien Ogier kommer till start i Rally New Zealand 29 September till 2 Oktober. Åttafaldige världsmästaren Ogier som i sitt andra år som fabriksförare 2010 var nära att ta sin första WRC seger i rallyt. Fransmannen var i ledningen med 6,2 sekunder före Jari-Matti Latvala inför sista sträckan där han snurrade och tappade ledningen och segern gick till Ogiers nuvarande Teamchef i Toyota, Jari-Matti Latvala som vann med 2,4 sekunders marginal då som fabriksförare för M-Sport .

Sebastien Ogier som ifjol avslutade sin karriär som fabriksförare på heltid, I år delar Ogier tredje bilen i Toyota med Esapekka Lappi . New Zealand rallyt blir Ogiers fjärde inhopp i det Japanska teamet i år , det började i Monte Carlo där han slutade tvåa, sedan Portugal med en 11 plats i WRC klassen och Safari Rallyt där han blev fyra .

Fullständig Entry List väntas publiceras imorgon 4 September.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter