Skip to content

Mikkelsen gör sin sista WRC2 start

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Andreas Mikkelsen gör sin sista start för året i WRC 2 klassen för Toksport i nästa helgs Acropolisrally . Andreas som måste vinna i det Grekiska rallyt för att kunna ta hem titeln i år. Han leder VM tabellen 20 poäng före Yohan Rossel och 24 före Kajetan Kajetanowich . Både Yohan och Kajetan har mindre antal starter än de 7 som är tillåtet i WRC 2 mästerskapet. Andreas Mikkelsen har kört sina 7 deltävlingar med 3 segrar, Monte Carlo, Svenska Rallyt och Estonia 1 andra plats Rally Ypres och två brutna Portugal och Sardinien som resultat av de 7 körda deltävlingarna räknas de 6 bästa resultaten Fransmannen Yohan Rossel kommer till start i Acropolisrallyt medan Kajetanowich inte är anmäld Polacken har inte kört i klassen sedan Rally Estonia. Men någon start för Andreas och kartläsaren Torstein Eriksen i den nya Fabia R2 som var planerad till Grekland blir det inte, då Skoda ännu inte fått klart med alla komponenter för att kunna göra den tävlingsklar. Så till nästa helgs Acropolisrallyt blir det start med den ”gamla”.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter