Skip to content

Mikkelsen gör sin sista WRC2 start

Andreas Mikkelsen gör sin sista start för året i WRC 2 klassen för Toksport i nästa helgs Acropolisrally . Andreas som måste vinna i det Grekiska rallyt för att kunna ta hem titeln i år. Han leder VM tabellen 20 poäng före Yohan Rossel och 24 före Kajetan Kajetanowich . Både Yohan och Kajetan har mindre antal starter än de 7 som är tillåtet i WRC 2 mästerskapet. Andreas Mikkelsen har kört sina 7 deltävlingar med 3 segrar, Monte Carlo, Svenska Rallyt och Estonia 1 andra plats Rally Ypres och två brutna Portugal och Sardinien som resultat av de 7 körda deltävlingarna räknas de 6 bästa resultaten Fransmannen Yohan Rossel kommer till start i Acropolisrallyt medan Kajetanowich inte är anmäld Polacken har inte kört i klassen sedan Rally Estonia. Men någon start för Andreas och kartläsaren Torstein Eriksen i den nya Fabia R2 som var planerad till Grekland blir det inte, då Skoda ännu inte fått klart med alla komponenter för att kunna göra den tävlingsklar. Så till nästa helgs Acropolisrallyt blir det start med den ”gamla”.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter