Skip to content

Västrallyt final i SM 2022

2022 Rally SM medaljer skall fördelas i helgen när SMK Trollhättans Västrallyt står som finalarrangör. Klockan åtta på lördags morgonen startar första bilen från Slättbergshallen i Trollhättan, för att ge sig ut på drygt åtta mil SS. Rallyt är uppdelat i tre etapper och totalt kommer 10 sträckor att köras runt Trollhättan, Älvängen och Vara.

I Internationella 4 WD klassen är det fortfarande öppet, där P-G Andersson från Årjäng bara behöver ta två poäng för att säkra guldet, som jagas närmast av Jonas Åkesson. Hemmaföraren Jerker Axelsson gör en intressant comeback i klassen. I Nationella har Bodens Michael Wikström redan säkrat guldet, men det skulle bli en kamp om silvret mellan Mats Jonsson och Albert Friberg . Men när inte Forshagas ”MR no problem” Mats Jonsson inte kommer till start kan kanske Friberg känna sig säker på silvret i klassen. En mycket intressant start i klassen gör tidigare Mitsubishis Kenneth Bäcklund en intressant start. Patrik Flodin i största klassen 2 WD Nationella har säkrat guldet även i Internnationella 2WD är guldet klart som går till Ydres Albin Nordh.

Totalt är 77 anmälda till helgens SM final fördelat på följande:
Internationella 4 WD 13
Nationella 4 WD 11
Internationella 2 WD 6
Nationella 2WD 40
Standard 7

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter