Skip to content

Västrallyt final i SM 2022

2022 Rally SM medaljer skall fördelas i helgen när SMK Trollhättans Västrallyt står som finalarrangör. Klockan åtta på lördags morgonen startar första bilen från Slättbergshallen i Trollhättan, för att ge sig ut på drygt åtta mil SS. Rallyt är uppdelat i tre etapper och totalt kommer 10 sträckor att köras runt Trollhättan, Älvängen och Vara.

I Internationella 4 WD klassen är det fortfarande öppet, där P-G Andersson från Årjäng bara behöver ta två poäng för att säkra guldet, som jagas närmast av Jonas Åkesson. Hemmaföraren Jerker Axelsson gör en intressant comeback i klassen. I Nationella har Bodens Michael Wikström redan säkrat guldet, men det skulle bli en kamp om silvret mellan Mats Jonsson och Albert Friberg . Men när inte Forshagas ”MR no problem” Mats Jonsson inte kommer till start kan kanske Friberg känna sig säker på silvret i klassen. En mycket intressant start i klassen gör tidigare Mitsubishis Kenneth Bäcklund en intressant start. Patrik Flodin i största klassen 2 WD Nationella har säkrat guldet även i Internnationella 2WD är guldet klart som går till Ydres Albin Nordh.

Totalt är 77 anmälda till helgens SM final fördelat på följande:
Internationella 4 WD 13
Nationella 4 WD 11
Internationella 2 WD 6
Nationella 2WD 40
Standard 7

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter