Skip to content

Västrallyt final i SM 2022

2022 Rally SM medaljer skall fördelas i helgen när SMK Trollhättans Västrallyt står som finalarrangör. Klockan åtta på lördags morgonen startar första bilen från Slättbergshallen i Trollhättan, för att ge sig ut på drygt åtta mil SS. Rallyt är uppdelat i tre etapper och totalt kommer 10 sträckor att köras runt Trollhättan, Älvängen och Vara.

I Internationella 4 WD klassen är det fortfarande öppet, där P-G Andersson från Årjäng bara behöver ta två poäng för att säkra guldet, som jagas närmast av Jonas Åkesson. Hemmaföraren Jerker Axelsson gör en intressant comeback i klassen. I Nationella har Bodens Michael Wikström redan säkrat guldet, men det skulle bli en kamp om silvret mellan Mats Jonsson och Albert Friberg . Men när inte Forshagas ”MR no problem” Mats Jonsson inte kommer till start kan kanske Friberg känna sig säker på silvret i klassen. En mycket intressant start i klassen gör tidigare Mitsubishis Kenneth Bäcklund en intressant start. Patrik Flodin i största klassen 2 WD Nationella har säkrat guldet även i Internnationella 2WD är guldet klart som går till Ydres Albin Nordh.

Totalt är 77 anmälda till helgens SM final fördelat på följande:
Internationella 4 WD 13
Nationella 4 WD 11
Internationella 2 WD 6
Nationella 2WD 40
Standard 7

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter