Skip to content

Eyvind Brynildsen snabbinkallas till Acropolisrallyt

Norrmannen Eyvind Brynildsen blixtinkallas som ersättare för Marco Bulacia Toksport teamet till Acropolisrallyt nästa helg. Bulacia som skadades efter en svår krasch i Rally Van Staden tävlingen som var en förberedelse för Rally Ypres. Bulacia fullföljde Rally Ypres men har av läkare fått tävlingsförbud i två månader på grund av två brutna kotor. Det är inte första gången Brynildsen hoppar in som ersättare för Bulacia. I Arctic Rally 2021 efter att Bulacia fick visum problem inför det finska ersättningstävlingen till Svenska Rallyt .
Sedan dess har det inte blivit någon start för norrmannen i WRC kalendern, men han har tävlat i de Norska Mästerskapen i en Skoda Fabia R5 och fanns även med i Rally of Nations Guanajuato i april. Brynildsen som kommer till start tillsammans med landsmannen Andreas Mikkelsen för Toksport WRT i det Grekiska grusrallyt.
I en kommentar till WRC.com säger Brynildsen :
-” Först o främst önskar jag Marco all lycka till i hans tillfrisknande säger Eivind och fortsätter Jag är väldigt ödmjuk och stolt över att ha fått den här chansen igen, jag måste ge ett stort tack till Skoda och Toksport för att de tror på mig. De frågade om jag ville komma och jag sa så klart ja-rally är det bäst man kan göra med kläderna på ! jag är säker på att de gjort ett bra val och jag kommer att göra mitt bästa för att göra Toksport stolta”- avslutar Brynildsen .

Mikkelsen och Brynildsen är anmälda för Toksport WRT medan Nicolay Gryazin och Emil Lindholm är anmälda för Toksport 2.
De båda norrmännen är anmälda för Märkes VM poäng i WRC2 där Toksport leder med 155 poäng före Hyundai Motorsport på 116 poäng. Där Fabrizio Zaldivar kommer till start i Acropolisrallyt.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter