Skip to content

Saudi Arabien i WRC kalendern 2023

WRC kalender för nästa år har ännu inte presenterats , men WRC promotorn har som mål 14 deltävlingar varav fem utanför Europa , Mexico, Kenya, Nya Zealand , Japan och Saud Arabien, målsättningen att nå sex tävlingar utanför Europa ser inte ut att kunna nås nästa år. det var planerat en återkomst för Chile men det är inte aktuellt längre. De inom Europiska deltävlingar som är klara enligt Engelska sajten motorsportnews förutom Monte Carlo och Sverige är Kroatien, Portugal, Sardinien, Estland, Finland, Grekland och Katalonien. Förutom dessa åtta knackar Korsika, Tjeckien, Cypern och Lettland på dörren till WRC kalendern.
Monte Carlo rallyt är den enda arrangören som offentligjort datum för 2023 19-23 Januari.
Enligt WRC promotorns eventchef Simon Larkin kommer kalendern publiceras under Augusti men enligt säkra källor kan vi nog inte får se kalender förrän FIA World Motorsport Councils möte i början av oktober.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter