Skip to content

Saudi Arabien i WRC kalendern 2023

WRC kalender för nästa år har ännu inte presenterats , men WRC promotorn har som mål 14 deltävlingar varav fem utanför Europa , Mexico, Kenya, Nya Zealand , Japan och Saud Arabien, målsättningen att nå sex tävlingar utanför Europa ser inte ut att kunna nås nästa år. det var planerat en återkomst för Chile men det är inte aktuellt längre. De inom Europiska deltävlingar som är klara enligt Engelska sajten motorsportnews förutom Monte Carlo och Sverige är Kroatien, Portugal, Sardinien, Estland, Finland, Grekland och Katalonien. Förutom dessa åtta knackar Korsika, Tjeckien, Cypern och Lettland på dörren till WRC kalendern.
Monte Carlo rallyt är den enda arrangören som offentligjort datum för 2023 19-23 Januari.
Enligt WRC promotorns eventchef Simon Larkin kommer kalendern publiceras under Augusti men enligt säkra källor kan vi nog inte får se kalender förrän FIA World Motorsport Councils möte i början av oktober.

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter