Skip to content

Solberg fyra i Rally Ypres

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg gör sitt bästa rally i Hyundai Rally 1 bilen genom en fjärde plats i helgens Rally Ypres . Oliver som kom till Rally Ypres efter ett flertal motgångar och en kraftig avåkning på förra rallyt Rally Finland för fjorton dagar sedan . Då han kraschade efter 300 meter redan på första sträckan, en händelse som tog kraftigt på den unge Solbergs självförtroende . Men inför helgens asfaltsrally kom Oliver med ett mål som var att komma i mål. Han hade ingen press från Hyundai teamet att göra bra resultat utan bara fullfölja rallyt. Oliver började försiktigt med tionde plats på första sträckan sedan har han gjort bättre o bättre resultat, inför sista dagen var han på en fjärde plats inför sista dagen, Enda hotet om fjärde var Adrien Fourmaux som körde av på näst sista sträckan och därmed var fjärde platsen klar för Solberg och kartläsaren Elliot Edmondsson. Ypres rally är parets bästa resultat tillsammans i Rally 1 bilen. Man har en femte plats i förra årets Rally Monza som det bästa tidigare.

Nu blir det en paus för Solberg och Edmondsson då Dani Sordo tar över teamets tredje bilen till nästa WRC Acropolisrallyt 8-12 September och även RACC rallyt. Oliver kommer köra New Zealand och avslutningen i Japan i November

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter