Skip to content

Solberg fyra i Rally Ypres

Oliver Solberg gör sitt bästa rally i Hyundai Rally 1 bilen genom en fjärde plats i helgens Rally Ypres . Oliver som kom till Rally Ypres efter ett flertal motgångar och en kraftig avåkning på förra rallyt Rally Finland för fjorton dagar sedan . Då han kraschade efter 300 meter redan på första sträckan, en händelse som tog kraftigt på den unge Solbergs självförtroende . Men inför helgens asfaltsrally kom Oliver med ett mål som var att komma i mål. Han hade ingen press från Hyundai teamet att göra bra resultat utan bara fullfölja rallyt. Oliver började försiktigt med tionde plats på första sträckan sedan har han gjort bättre o bättre resultat, inför sista dagen var han på en fjärde plats inför sista dagen, Enda hotet om fjärde var Adrien Fourmaux som körde av på näst sista sträckan och därmed var fjärde platsen klar för Solberg och kartläsaren Elliot Edmondsson. Ypres rally är parets bästa resultat tillsammans i Rally 1 bilen. Man har en femte plats i förra årets Rally Monza som det bästa tidigare.

Nu blir det en paus för Solberg och Edmondsson då Dani Sordo tar över teamets tredje bilen till nästa WRC Acropolisrallyt 8-12 September och även RACC rallyt. Oliver kommer köra New Zealand och avslutningen i Japan i November

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter