Skip to content

Ott Tänak : -”skamligt”.

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville var i ledningen av sitt hemmarally med dryga 17 sekunder inför näst sista sträckan för dagen, då han kom för snabbt ut från en sväng och körde ner i diket , försökte få hjälp av publiken men det var för stora skador på bilen så Belgaren kunde inte fortsätta. Team kamraten Ott Tänak tog över ledningen med 8,2 sekunder till Elfyn Evans. Ott Tänak tyckte det var skamligt med Neuville avåkning och han bryr sig inte. Det bevisar ännu en gång stämningen i Hyundai stallet som varit känt länge. Trea i rallyt är Esapekka Lappi men dryga minuten efter Evans.

photo

Oliver Solberg klättrade upp till en fjärde plats efter att Neuville blev borta och M-Sports Adrien Fourmaux fått 20 sekunders tidstillägg på grund av trafikstockning på transporten och att polisen stoppat honom. Om Fourmaux blir av med de 20 sekunderna som tävlingsledningen skall besluta om, faller Solberg ner till en femte plats då det skiljer 14,3 sekunder mellan de båda skiftas placeringarna .
Lördagens etapp inleddes lika dramatiskt som på eftermiddagen då Craig Breen körde av och det började brinna runt bilen och rallyt tog slut för Irländaren .

I WRC 2 har Stephane Lefevbre och Andreas Mikkelsen såg ut att ha riktig sekundstrid på eftermiddagens sträckor då det skiljde 8,9 sekunder mellan de båda men efter att fransmannen tagit tre av de fyra sträckorna på eftermiddagen är nu gapet hela 25,7 sekunder till fransmannens fördel . Trea är Yohan Rossel som är över minuten efter.

Efter över 13 sträcksegrar och en ledning med över två minuter slutade rallyt för Sami Pajari i WRC 3 klassen på SS15 efter tappat bakre hjul och hemmaföraren Patrick Sniljers kunde överta ledningen 2,53,8 före Jan Cerny.

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter