Skip to content

Ott Tänak : -”skamligt”.

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville var i ledningen av sitt hemmarally med dryga 17 sekunder inför näst sista sträckan för dagen, då han kom för snabbt ut från en sväng och körde ner i diket , försökte få hjälp av publiken men det var för stora skador på bilen så Belgaren kunde inte fortsätta. Team kamraten Ott Tänak tog över ledningen med 8,2 sekunder till Elfyn Evans. Ott Tänak tyckte det var skamligt med Neuville avåkning och han bryr sig inte. Det bevisar ännu en gång stämningen i Hyundai stallet som varit känt länge. Trea i rallyt är Esapekka Lappi men dryga minuten efter Evans.

photo

Oliver Solberg klättrade upp till en fjärde plats efter att Neuville blev borta och M-Sports Adrien Fourmaux fått 20 sekunders tidstillägg på grund av trafikstockning på transporten och att polisen stoppat honom. Om Fourmaux blir av med de 20 sekunderna som tävlingsledningen skall besluta om, faller Solberg ner till en femte plats då det skiljer 14,3 sekunder mellan de båda skiftas placeringarna .
Lördagens etapp inleddes lika dramatiskt som på eftermiddagen då Craig Breen körde av och det började brinna runt bilen och rallyt tog slut för Irländaren .

I WRC 2 har Stephane Lefevbre och Andreas Mikkelsen såg ut att ha riktig sekundstrid på eftermiddagens sträckor då det skiljde 8,9 sekunder mellan de båda men efter att fransmannen tagit tre av de fyra sträckorna på eftermiddagen är nu gapet hela 25,7 sekunder till fransmannens fördel . Trea är Yohan Rossel som är över minuten efter.

Efter över 13 sträcksegrar och en ledning med över två minuter slutade rallyt för Sami Pajari i WRC 3 klassen på SS15 efter tappat bakre hjul och hemmaföraren Patrick Sniljers kunde överta ledningen 2,53,8 före Jan Cerny.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter